Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Τρίκαλα για την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια

23 Aug 2023

«Προτεραιότητά μας οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες» τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα δεδομένα όσον αφορά την αγροτική ανάπτυξη καθώς και ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο όσον αφορά το επάγγελμα του αγρότη, ανήγγειλε κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρίσκεται σε τριήμερη περιοδεία στους Θεσσαλικούς νομούς.

Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου ότι η συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού τομέα αλλά και φορείς στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Τρικάλων δεδομένου ότι είναι ένας θεσμός, που τοπικά χάρη στην επιμονή του προέδρου Βασίλη Γιαγιάκου, έχει αναδείξει τον πρωτογενή τομέα σε κινητήριο αναπτυξιακό εργαλείο συνολικά για την περιοχή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε από την Τρίκαλα, την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, και στο Επιμελητήριο Τρικάλων, όπου θα μπορούν να εγγραφούν οι κατ΄επάγγελμα αγρότες ώστε να βρίσκουν τρόπο ενημέρωσης για χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία αλλά και να μπορούν να συνδεθούν και με την επιχειρηματική αγορά.

Επίσης, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, τόνισε ότι σε προτεραιότητα θα τεθούν κυρίως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, όσοι δηλαδή βιοπορίζονται από την αγροτική παραγωγή, τονίζοντας ότι το τοπίο έτσι θα γίνει πιο ξεκάθαρο και δίκαιο ως προς αυτούς που δηλώνουν και είναι αγρότες.

Από εκεί και πέρα βέβαια, η συμμετοχή όσον αφορά τον αγροτικό κόσμο δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ιδιαίτερη. Τα αγροτικά ζητήματα ωστόσο, επισημάνθηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο οποίος παρακολουθεί στενά τον κλάδο και δη στον νομό Τρικάλων μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.

Ανάμεσα σε αυτά βέβαια, οι επιτάχυνση στις αποζημιώσεις και ενισχύσεις των αγροτών αλλά και το έργο του Αχελώου τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο πνοής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας - Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας – Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» καταγγέλλει την ελλιπή αποκατάσταση της στέγης και την αδιαφορία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών …
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024: …
Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Με σύνθημα «κοινόχρηστος δημόσιος χώρος» ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ποδηλατοβόλτα από την πλατεία Πλαστήρα …
Συναυλία των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola)

Συναυλία των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola)

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου, τα Synola, συμμετέχουν στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, …