ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Νέο αθλητικό κέντρο στα Τρίκαλα – Συγκίνηση και ευχαριστίες για τη δωρεά του ζεύγους Φαγκρίδα

15 Jun 2024

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια

Ο Γιώργος Φαγκρίδας και η Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα πλέον ενεγράφησαν με χρυσά γράμματα στη χορεία των μεγάλων δωρητών προς τον Δήμο Τρικκαίων. Το απόγευμα της 14ης Ιουνίου 2024 (37 χρόνια από τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ) το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ράξας – Σωτήρας, που δώρισαν οι δύο  απόδημοι από τα Τρίκαλα και την Κύπρο, εγκαινιάστηκε παρουσία τους, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά, και από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο κ. Σακκάς στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους δωρητές “εκ μέρους όλων των τρικαλινών πολιτών και ιδίως της νεολαίας”, καθώς “η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς. Είναι ημέρα κατά την οποία οι τρικαλινοί πολίτες σάς απευθύνουν το μεγάλο Ευχαριστώ.

Με χρυσά γράμματα ο Δήμος Τρικκαίων αναγράφει τα ονόματά σας ως μεγάλους δωρητές”.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως κόσμημα το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο, αναφερόμενος σε στοιχεία της ιστορίας για το πώς ήδη από το 2019 έγιναν οι πρώτες συζητήσεις, πώς αυτές διεκόπησαν λόγω κορονοϊού και πώς συνεχίστηκαν, με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

Η κ. Χρύσα Ντιντή, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, τόνισε με έμφαση ότι οι δωρητές “έκαναν πράξη την έννοια της πατρίδας”, καθώς αυτό το “κόσμημα, αυτό το μεγαλείο, δεν προέρχεται μόνο από την κατάθεση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και από την κατάθεση ψυχής” των δωρητών.

Με συγκίνηση ο δωρητής κ. Γιώργος Φαγκρίδας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη ημέρα “για εμένα και τη σύζυγό μου. Μια επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα: το αθλητικό κέντρο Ράξας – Σωτήρας”. Τόνισε ότι συνδύασε τη δωρεά με βάση “τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται μέσω του αθλητισμού” και “την αθλητική ιστορία του νομού μας, έναν τόπο με τόσο μεγάλη προσφορά σε τόσα αθλήματα”.
Στο βήμα ανέβηκε συγκινημένη και η κ. Ανδρούλα Παυλίδη – Φαγκρίδα, η οποία αναφέρθηκε στη χαρά που ένιωσε γνωρίζοντας τον τόπο και τους τρικαλινούς.

Τέλος, Η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά έκανε μια μικρή υπενθύμιση γεγονότων που ξεκίνησαν το 2019 και ανέφερε για τον κ. Φαγκρίδα πως “προχώρησε στην κίνησή του αυτή βάζοντας το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον πάνω από όλα.”.

trikalanews
Author: trikalanews

Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Με σύνθημα «κοινόχρηστος δημόσιος χώρος» ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ποδηλατοβόλτα από την πλατεία Πλαστήρα …
Συναυλία των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola)

Συναυλία των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola)

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου, τα Synola, συμμετέχουν στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, …
Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Βόλο Ν.Π.Σ.

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Βόλο Ν.Π.Σ.

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων ΠΑΟΚ για λόγους δημόσιας τάξης στον αγώνα με τον Βόλο Ν.Π.Σ …
Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ - περιοχή Τρικάλων

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ – περιοχή Τρικάλων

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές των παρακάτω περιοχών ότι θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στις παρακάτω …