ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Νέα οικονομικά κίνητρα από τον πρωθυπουργό για ιατρούς σε άγονες περιοχές

5 Sep 2024

Επιδότηση έως 600 ευρώ μηνιαίως για τη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ σε απομακρυσμένες περιοχές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες πριν την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νέα οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές της χώρας. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε πρόσφατα, καθιερώνεται ένα επίδομα που κυμαίνεται από 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής και την ειδικότητα του ιατρού. Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η στήριξη του ΕΣΥ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ αναγνώρισε τις χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν το σύστημα υγείας. Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ΕΣΥ ώστε να είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών. Αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικότερα στα νέα μέτρα και πολιτικές στη ΔΕΘ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει οικονομικά κίνητρα για ιατρούς σε άγονες και προβληματικές περιοχές είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, σε μια περίοδο όπου η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Παρόλο που η προσέλκυση ιατρών με την παροχή επιδομάτων μπορεί να συμβάλει στην επίλυση κάποιων άμεσων προβλημάτων, η συνολική αποτελεσματικότητα του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή και την υποστήριξη με περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές. Το νέο αυτό μέτρο δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως μεμονωμένη λύση αλλά να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ΕΣΥ, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας, τις υποδομές και τη διοίκηση σε όλες τις μονάδες υγείας.

Η κίνηση του πρωθυπουργού για παροχή οικονομικών κινήτρων στους ιατρούς σε άγονες περιοχές δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τη βελτίωση της κατάστασης του ΕΣΥ. Ωστόσο, η επιτυχία της θα κριθεί από την εφαρμογή και την αλληλεπίδραση με άλλες πολιτικές, καθώς και από τις λεπτομέρειες που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στην επικείμενη ομιλία του στη ΔΕΘ, όπου θα καθοριστούν οι βασικές γραμμές των μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις …
Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τους ποδηλατόδρομους

Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τους ποδηλατόδρομους

Δ. Τρικκαίων & e-trikala: Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο στους πολίτες για τη βελτίωση των ποδηλατοδρόμων …
Δ. Κουρέτας με Μιχ. Χρυσοχοΐδη για Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Δ. Κουρέτας με Μιχ. Χρυσοχοΐδη για Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Η αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα με τον Υπουργό Μιχ. Χρυσοχοίδη …
Παιχνίδια μ’ ενδιαφέρον στην Α’ Ερασιτεχνική. Οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Παιχνίδια μ’ ενδιαφέρον στην Α’ Ερασιτεχνική. Οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά …