ΑθλητικαΔιαβάστε επίσης

Νέα δυνατότητα ταυτοποίησης εισιτηρίων για φίλαθλους εξωτερικού μέσω Gov.gr Wallet

6 Aug 2024

Οι φίλαθλοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν πλέον να ταυτοποιούν τα εισιτήριά τους, καθώς και τα εισιτήρια διαρκείας, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet. Η νέα δυνατότητα επιτρέπει την αναγνώριση του διαβατηρίου με τη χρήση του NFC τσιπ, διευκολύνοντας έτσι την είσοδό τους στα γήπεδα για τους αγώνες της Super League 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από τη συνεργασία των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας στα γήπεδα. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού με διαβατήριο ξένης χώρας μπορούν πλέον να εισέρχονται στα γήπεδα εύκολα και απλά με το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Διαδικασία ταυτοποίησης

  1. Άνοιγμα της εφαρμογής: Οι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και εισέρχονται ως επισκέπτες (guest mode), επιλέγοντας το πεδίο «event tickets».
  2. Σάρωση διαβατηρίου: Ταυτοποιούν το διαβατήριο μέσω του Gov.gr Wallet, επιτρέποντας στην εφαρμογή να σαρώσει το διαβατήριο με τη χρήση του NFC τσιπ.
  3. Εισαγωγή κωδικού κράτησης: Εισάγουν τον κωδικό κράτησης που αναγράφεται πάνω στο εισιτήριο.
  4. Σύνδεση στοιχείων: Πραγματοποιείται η σύνδεση των στοιχείων του διαβατηρίου με τον κάτοχο του εισιτηρίου.
  5. Είσοδος στο γήπεδο: Οι φίλαθλοι θέτουν ανέπαφα τη συσκευή κινητού τηλεφώνου στην οποία έχει αποθηκευτεί το προσωποποιημένο εισιτήριο στην υποδοχή των συσκευών σάρωσης και αναγνώρισης εισιτηρίου.

Επιπλέον, σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης του εισιτηρίου και μέσω ταυτότητας που εμπεριέχει NFC τσιπ. Σε περίπτωση προβλήματος, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τον κωδικό του εισιτηρίου και να απευθυνθούν στα ειδικά γραφεία των ομάδων για βοήθεια.

Αυτή η νέα δυνατότητα έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα επίπεδο ευκολίας και ασφάλειας για τους φίλαθλους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Κάλεσμα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους για συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Κάλεσμα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους για συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Καλούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Μετεώρων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2024 …
Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας (φωτο)

Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας (φωτο)

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών …
Αιολικά πάρκα στα βουνά της Πύλης και Αργιθέας: Κάλεσμα για δράση και ενημέρωση

Αιολικά πάρκα στα βουνά της Πύλης και Αργιθέας: Κάλεσμα για δράση και ενημέρωση

Οι Δήμοι Πύλης και Αργιθέας οργανώνουν κρίσιμη συνάντηση για την κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στους ορεινούς όγκους …