Λάρισα

Να ενταχθούν στο ειδικό ποσοστό πριμοδότησης οι πλημμυρόπληκτοι μαθητές

18 Jun 2024

Το αίτημα να ενταχθούν στο ειδικό ποσοστό πριμοδότησης των πληγέντων σε σχέση με τους λοιπούς συμμετέχοντες ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό, οι Θεσσαλοί μαθητές/τριες που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» επαναφέρει, με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Αναλυτικότερα η επιστολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτριου Κουρέτα προς τον Υπουργό Παιδείας:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής που σας έχω αποστείλει από 10-11-2023, του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας αλλά και κατόπιν της συνεργασίας μου με την Αν. Υπουργό Παιδείας Ζέττας Μακρή, επανέρχομαι στο μείζον θέμα για τους συμμετέχοντες των Πανελλαδικών εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις πλημμυροπαθείς περιοχές, επαναφέροντας το αίτημα να ενταχθούν στο ειδικό ποσοστό πριμοδότησης των πληγέντων σε σχέση με τους λοιπούς συμμετέχοντες ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό.

Είμαι βέβαιος, ότι αντιλαμβάνεστε την σημασία μιας τέτοιας παροχής τόσο στους μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλίας όσο και στις οικογένειες τους που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel».

Εξάλλου παρόμοιες ρυθμίσεις προβλέφθηκαν και εφαρμόστηκαν σε έτερες περιοχές με φυσικές καταστροφές (όπως π.χ. Παλλήνη, Μάτι) κατόπιν αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν λήψης σχετικής υπουργικής απόφασης. Αναμένουμε τις δέουσες ενέργειες σας για την ανταπόκριση του δίκαιου αιτήματος και θα συνδράμουμε σε οτιδήποτε αιτηθείτε, ώστε να συνδιαμορφώσουμε ευκαιρίες ισότητας και δικαιοσύνης για τους υποψηφίους μαθητές της Γ’ Λυκείου των πληγέντων περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

Λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και με την απαγόρευση της χρήσης κινητών εντός σχολικών συγκροτημάτων να ισχύει, ένα …
Με 4,6 εκατ. € η άσφαλτος λάμπει στα χωριά, η πόλη… στην αναμονή

Με 4,6 εκατ. € η άσφαλτος λάμπει στα χωριά, η πόλη… στην αναμονή

Ο αντιδήμαρχος έργων σε πρώτο πλάνο για τις αγροτικές βελτιώσεις, αλλά η κεντρική πλατεία… ψάχνει τον δρόμο της …
40ήμερο Μνημόσυνο Δημητρίου Κων. Ούτρα

40ήμερο Μνημόσυνο Δημητρίου Κων. Ούτρα

Τελούμε την Κυριακή 22 – 9 – 2024 , στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικάκι Τρικάλων , 40ήμερο Μνημόσυνο …
Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ εξαπολύει δεκάδες επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, μετά από τις φονικές εκρήξεις ασυρμάτων που κόστισαν τη ζωή σε …