Τα παραδοσιακά καζάνια έχουν πάρει φωτιά αυτή την εποχή και ετοιμάζονται τα απολαυστικά εδέσματα
Το Καστράκι παραδοσιακά αποτελεί έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στη Θεσσαλία, καθώς βρίσκεται στην καρδιά των Μετεώρων.
Το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση ήταν αρκετά καλή, ενώ αυτή την εποχή, φθινόπωρο γαρ, η κίνηση είναι αυξημένη, με επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της χώρας.
Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο στεκόμαστε στη σημερινή μας αναφορά, για τον ξεχωριστό αυτό τόπο, είναι και η παραδοσιακότητα που τον διακρίνει σε πολλούς τομείς, κόντρα στην ευκολία και την τεχνολογική εξέλιξη. Η εποχή είναι η κατάλληλη για την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων όπως του μούστου, του πετιμεζιού και των υπεροχών και γευστικών σουτζουκιών (παράγωγα των όλα των αμπελιών) τα οποία παρασκευάζονται με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο σε καζάνια, με φωτιά από ξύλα και με μπόλικα καρύδια περασμένα σε κλωστή, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.
Επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και ιδιώτες, στις οικίες τους, ήδη έχουν ανάψει φωτιές και ετοιμάζουν τα μοναδικά παραδοσιακά εδέσματα τα οποία σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμα. Μένει να τα αναζητήσετε και να απολαύσετε σε μια βόλτα σας στο όμορφο και γραφικό Καστράκι και στα μαγικά Μετέωρα, που κάθε εποχή είναι ξεχωριστά και πανέμορφα. Σας το προτείνουμε, ανεπιφύλακτα.