Διαβάστε επίσηςΛάρισα

Μουσικές νότες κάτω από την πανσέληνο στο Κάστρο Βελίκας

16 Aug 2024

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας γιορτάζει την πανσέληνο του Αυγούστου με μια μοναδική συναυλία που παντρεύει την παράδοση με τον σύγχρονο ήχο.

BILLIE KARK

Κάστρο Βελίκας – 19 Αυγούστου 9.00μ.μ.

Με την Πανσέληνο του Αυγούστου
σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας)

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας γιορτάζει την πανσέληνο του Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Από τον Κίσσαβο στο Κύμα με μια ιδιαίτερη συναυλία της Billie Kark  στο Κάστρο Βελίκας. Μια συναυλία  στην οποία η ηλεκτρονική μουσική συνδέεται με ηπειρώτικα και δημοτικά τραγούδια.  Σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Π.Ε Λάρισας, στο φως του γεμάτου φεγγαριού μια καλλιτέχνις της νεώτερης γενιάς μας συστήνει αλλιώτικα τη δημοτική μουσική μας.

Η  Billie Kark είναι μια νέα καλλιτέχνις, της οποίας το μουσικό όραμα είναι να αφήνει ελεύθερη τη φαντασία της για να δημιουργεί κάτι ασυνήθιστο και απροσδόκητο. Συνδέει δύο πολύ διαφορετικά μουσικά είδη: την ηλεκτρονική μουσική και το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι.  Πειραματίζεται με ενδογενή στοιχεία όπως η πολυφωνία, οι ελληνικοί στίχοι και οι ιδιωματισμοί και μερικές φορές τοπικά όργανα. Πράγματα όπως η φύση, η λαογραφική παράδοση και η μαγεία είναι  η πηγή της έμπνευσής της και τα αγαπημένα της θέματα είναι η ελευθερία, ο θάνατος και η αναγέννηση.

Και μην ξεχνάμε τη συναυλία στο Μεταξοχώρι 16 Αυγούστου του Σπύρου Καβαλλιεράτου, Παναγιώτη Μπαλανίκα  και της Αντωνίας Βισβίκη καθώς και των υπέροχων Blues Trackers στη μοναδική Ακτή Παπακώστα την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 6.30μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ηττα του ΑΟΤ.bc advent 81-70 στον Εσπερο Λαμίας

Ηττα του ΑΟΤ.bc advent 81-70 στον Εσπερο Λαμίας

Αν και ξεκίνησε ανοιχτά το παιχνίδι και με βλέψεις… κατακτητή ο ΑΟΤ.BC. advent στην Λαμία …
Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ - Οδηγός για τον β' γύρο

Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ – Οδηγός για τον β’ γύρο

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, διεξάγεται ο β’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τις …
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:10 του Σαββάτου (12/10) στην περιοχή της Φωκίδας …
Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Θωμά Καλύβα

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Θωμά Καλύβα

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας Μαρίας Θωμά Καλύβα …