Άρθρα – ΑπόψειςΔιαβάστε επίσης

Μήνυμα του Διευθυντή της ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων για την Επέτειο του «Όχι»

24 Oct 2024

«Του πολέμου η Κατάρα κι αν ορίζει
τον κόσμο, ο κόσμος μοίρα είναι των άξιων
»
Κ. Παλαμάς, απόσπασμα από το ποίημα «Στ’ άρματα»

Την 28η Οκτωβρίου 1940 γράφεται ένα ακόμη κεφάλαιο της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, με τον μαρτυρικό λαό των Ελλήνων να καλείται για μια ακόμη φορά στον υπέρτατο αγώνα υπεράσπισης της ελευθερίας και της εδαφικής του κυριαρχίας.

Ο Ελληνισμός γιορτάζει και το Ελληνικό Έθνος αναβιώνει την αλησμόνητη εκείνη ιστορική στιγμή.

Το «ΟΧΙ», ως απάντηση που πηγάζει από τα βάθη της γνήσιας ελληνικής ψυχής και συνείδησης, είναι το μέγιστο κατόρθωμα, σταθμός με βαθύ νόημα που συμβολίζει την διαχρονική πάλη του δίκαιου με το άδικο, τον αγώνα για την αρετή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει αρχικά ιστορική αξία∙ αποτελεί ισχυρό στοιχείο αυτογνωσίας καθώς διατηρεί στη μνήμη των νέων μας τις ηρωικές πράξεις και θυσίες του λαού μας.

Έχει επιπλέον και διδακτική και παιδαγωγική αξία, καθώς υπενθυμίζει την υπεροχή της θυσίας για το κοινό συμφέρον, τις αξίες και τα ιδανικά, καθώς και τη σημασία της αντίστασης ενάντια σε κάθε απάνθρωπη πράξη βίας και εξευτελισμού.

Μας επιτάσσει να θέτουμε κάθε φορά υψηλούς στόχους ώστε να επικεντρωνόμαστε σε μια ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα που θα διασφαλίζει σε όλους τους πολίτες της το δικαίωμα να ζουν σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, ευημερίας και αλληλεγγύης.

Είναι καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίζουμε να τιμούμε έμπρακτα εκείνους που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημιουργίας και της προκοπής.

Ας εμπνευστούμε από τη γενιά του 1940 και ας υψώσουμε με περηφάνια και σεβασμό την ελληνική σημαία, ως ελάχιστη πράξη απόδοσης φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης.

Χρόνια πολλά και ελεύθερα!!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

 

Pressroom
Author: Pressroom

Κατάρρευσε ο Παναθηναϊκός 1-4 με την Τσέλσι

Κατάρρευσε ο Παναθηναϊκός 1-4 με την Τσέλσι

Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στο ΟΑΚΑ και γνώρισε “βαριά” ήττα με 4-1 από την Τσέλσι στη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Conference League …
Άργησε ο ΠΑΟΚ αλλά έμεινε ζωντανός 2-2 με την Βικτόρια Πλζεν

Άργησε ο ΠΑΟΚ αλλά έμεινε ζωντανός 2-2 με την Βικτόρια Πλζεν

Ο ΠΑΟΚ πάλι δεν νίκησε στην Τούμπα, αλλά στο φινάλε… έσωσε την παρτίδα με την Βικτόρια Πλζεν …
Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία - Τομές στον δημόσιο τομέα

Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία – Τομές στον δημόσιο τομέα

Η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών …
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Ανεπίτρεπτη η αύξηση δημοτικών τελών εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας»

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: «Ανεπίτρεπτη η αύξηση δημοτικών τελών εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας»

Σε μία εποχή έντονης αβεβαιότητας σε όλο το επιχειρείν εξαιτίας των μεγάλων «αγκαθιών» στην οικονομία όπως η ακρίβεια, το υψηλό …