ΑθλητικαΠρωτοσέλιδα

Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός Ολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχή φορά στο Παρίσι 2024

6 Aug 2024

Ο Έλληνας πρωταθλητής διατηρεί τον τίτλο του με επίδοση 8,48μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, διατηρώντας τον τίτλο του Ολυμπιονίκη που είχε κερδίσει τρία χρόνια πριν στο Τόκιο. Με άλμα 8,48 μέτρων στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος αθλητής από τα Γρεβενά έγραψε ιστορία στο “Stade de France”. Ο Τεντόγλου είναι μόλις ο δεύτερος αθλητής μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος​​.
Η Εξέλιξη του Αγώνα

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι να προκαλεί αγωνία στον Έλληνα πρωταθλητή, πραγματοποιώντας άλμα 8,34μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Τεντόγλου απάντησε με άλμα 8,27μ., αλλά ήταν στη δεύτερη προσπάθειά του που πέταξε στα 8,48μ., εξασφαλίζοντας τη νίκη. Η σταθερότητα του Τεντόγλου ήταν εμφανής με διαδοχικά άλματα στα 8,24μ., 8,36μ. και 8,32μ. Ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 8,36μ., ενώ ο Φουρλάνι πήρε το χάλκινο με 8,34μ.​

Ο Μίλτος Τεντόγλου γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα μετά τον αρσιβαρίστα Πύρρο Δήμα, ο οποίος είχε κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια από το 1992 έως το 2000​​.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, προσθέτοντάς το στη συλλογή της χώρας που περιλαμβάνει συνολικά επτά μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα), σημειώνοντας την πέμπτη καλύτερη συγκομιδή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες​​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας (φωτο)

Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας (φωτο)

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών …
Αιολικά πάρκα στα βουνά της Πύλης και Αργιθέας: Κάλεσμα για δράση και ενημέρωση

Αιολικά πάρκα στα βουνά της Πύλης και Αργιθέας: Κάλεσμα για δράση και ενημέρωση

Οι Δήμοι Πύλης και Αργιθέας οργανώνουν κρίσιμη συνάντηση για την κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στους ορεινούς όγκους …
Εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας

Εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, η Καλαμπάκα θα τιμήσει την ιστορική μνήμη της Πυρπόλησης από τις …