Τα νέα της πόλης

Μεγάλη προσέλευση στη δράση του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων για τον καρκίνο του μαστού

12 Dec 2023

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

Με πολύ μεγάλη προσέλευση πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη μας δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Μια δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και στην πρώιμη ανίχνευση του γυναικείου καρκίνου που τελικά συγκίνησε μεγάλο αριθμό γυναικών αλλά και ανδρών προς ενημέρωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τrikalanews.gr, άνθρωποι κάθε ηλικίας ενημερώθηκαν εκτενώς, ενώ οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν και να τους συνταγογραφηθούν εξετάσεις.

Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση των γυναικών, όλων των ηλικιών, να είναι ενεργές στην προάσπιση της υγείας τους, η ενημέρωση σχετικά με την αξία της πρόληψης, της υγείας και της ζωής, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Μέχρι και τις 3 το μεσημέρι στην Ομπρέλα του Ζογγολόπουλου στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, πραγματοποιείται ενδελεχής ενημέρωση σε συνδυασμό με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων, κλινικές εξετάσεις (ψηλάφηση), αλλά και δωρεάν συνταγογραφήσεις απεικονιστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια κοινή προσπάθεια Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, με επικεφαλής την κα. Τσεκούρα Δήμητρα, και το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες: …
Εορτολόγιο 22 Σεπτεμβρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο 22 Σεπτεμβρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Η Εκκλησία τιμά σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά του Θαυματουργού, με καταγωγή από τη Σινώπη του …
Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Σκρέκα

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Σκρέκα

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Δήμητρας Σκρέκα, ετών 73 …
9o Γυμνάσιο Τρικάλων: Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25

9o Γυμνάσιο Τρικάλων: Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25

Η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο ήταν για εμάς τα πρωτάκια κάπως περίεργη …