Καρδίτσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού στο Μουζάκι

24 Oct 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, η 9η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου.

Τη Γιορτή οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν.  Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μουζακίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου και Έφορος του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, κ.Φανή Δασκάλου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο αοιδό της παράδοσης, κ.Χρυσόστομο Μητροπάνο, ο οποίος κατάγεται από το Μουζάκι, που τιμήθηκε για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και για την ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

«Συγχαίρω την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων το έργο της οποίας είναι τεράστιο και μετρήσιμο. Συγχαρητήρια και σε όλους τους συνεργάτες μου στο Δήμο Μουζακίου όπως, επίσης, και σε όλους του Πολιτιστικούς Συλλόγους που στηρίζουν την εκδήλωση. Ο Χρυσόστομος Μητροπάνος είναι μοναδικός. Με συμβουλεύει και με τιμά με τη φιλία του», ανέφερε χαρακτηριστικά στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης.

Έπειτα ο Δήμαρχος Μουζακίου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ.Μανώλης Στεργιόπουλος απένειμαν στον Χρυσόστομο Μητροπάνο τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για την προσφορά και το έργο του και ευχόμενοι να είναι πάντα γερός και δημιουργικός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι βουλευτές Ν.Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και κ. Γιώργος Κωτσός, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.Γιώργος Στεργιούλης, ο ΓενικόςΓραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ.Δημήτρης Τσεκούρας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας του Δήμου Καρδίτσας κ.Στέφανος Θεολόγης και από το Δήμο Μουζακίου, ο Δήμαρχος κ.Θεοφάνης Στάθης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού-Τουρισμού κ.Μαρία Καραμπέκου, Οικονομικών κ.Αποστολία Αγγελάκη, Πολιτικής Προστασίας-Μηχανήματων-Μηχανολογικού Εξοπλισμού-Οδοφωτισμού κ.Κωνσταντίνος Σκρέτας και Κοινωνικής Πολιτικής-Εθελοντισμού κ.Χρήστος Κουτρομάνος.

Ο Δήμος Μουζακίου ευχαριστεί θερμά τους Πολιτιστικούς Σύλλογους της περιοχής και συγκεκριμένα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μουζακίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ακακίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γελάνθης, τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι», τον Σύλλογο Αργιθεατών που ετοίμασαν και προσέφεραν παραδοσιακές πίτες, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δρακότρυπας αλλά και το ProtoFm και MouzakiNews ως χορηγούς επικοινωνίας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 9Η ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ

Pressroom
Author: Pressroom

Η διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα του ΟΗΕ (COP16) είναι ευκαιρία για την αναγέννηση της φύσης

Η διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα του ΟΗΕ (COP16) είναι ευκαιρία για την αναγέννηση της φύσης

Από τις 21 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι κυβερνήσεων συναντώνται στη Διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα του ΟΗΕ (COP16) στο Κάλι της Κολομβίας για …
Σύλληψη δύο ανήλικων για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων στη Λάρισα – Συλλήψεις και των γονέων τους

Σύλληψη δύο ανήλικων για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων στη Λάρισα – Συλλήψεις και των γονέων τους

Στη Λάρισα, συνελήφθησαν το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου 2024 δύο ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και άλλων μέσων …
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2024-28 εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2024-28 εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2024-28, στηρίζει τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλίου και όχι του λαού …
Η Θεσσαλία αναπτύσσει τουριστική ταυτότητα και στηρίζει τους φοιτητές της Ιατρικής

Η Θεσσαλία αναπτύσσει τουριστική ταυτότητα και στηρίζει τους φοιτητές της Ιατρικής

Ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ενίσχυση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, ενώ συνεχίζονται …