Ζητούμενο οι ανοιχτοί μουσειακοί χώροι στην πόλη
Μπορεί η τουριστική κίνηση στα Τρίκαλα να γνωρίζει άνθιση, ωστόσο ακόμη παραμένουμε η Θεσσαλική πόλη με τις λιγότερες δυνατότητες επίσκεψης σε μουσειακούς χώρους.
Πέρα από το Μουσείο Τσιτσάνη, το Αθλητικό Μουσείο της πόλης των Τρικάλων και το Βιομηχανικό Μουσείο στον Μύλο Ματσόπουλο, δεν υπάρχει κάποιος χώρος που ώστε να αφηγηθεί η ιστορία και ο πολιτισμός στην περιοχή μας. Μπροστά σε αυτή την ανάγκη, είναι εύλογο το ερώτημα που προκύπτει για τη μη συνεχή λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης.
Πρόκειται για έναν χώρο που πρόσφατα ανακαινίσθηκε εξ ολοκλήρου και στο οποίο φιλοξενούνται εκθέματα – οικογενειακά κειμήλια συμπολιτών μας που προσέφεραν για τον σκοπό αυτό.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Trikalanews.gr, η Αρετή Αναγνωστιάδου – Μοράκη τόσο προσωπικά όσο και ως ιστορικό μέλος στον Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων, εκτός από τα αντικείμενα που έχουν προσφερθεί, η ίδια είχε επιμεληθεί το στήσιμο των αντικειμένων μέσα στον χώρο πριν τα Χριστούγεννα ώστε να ανοίξει μόνιμα τις πύλες του. Όπως διαπιστώνει και η ίδια ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε εκτιμώντας ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορούσε να διαθέσει έναν μόνιμο υπάλληλο της Διεύθυνσης Πολιτισμού για τον σκοπό αυτό.
Το θέμα είναι καλό να επιλυθεί βέβαια, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε, οι χώροι είναι δυσανάλογα λίγοι σε σχέση με την επισκεψιμότητα που υπάρχει στην περιοχή. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στη γειτονική Καρδίτσα, λειτουργούν αδιαλείπτως μεταξύ άλλων Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη και Μουσείο Πόλης.