Ελλαδα

Κρήτη: Μια βραδιά βγαλμένη από παραμύθι, με πιάνο πάνω στα νερά (photo-video)

26 Jul 2024

 

Μαγευτική συναυλία της Έλενας Ξυδιά στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Μια μοναδική και αξέχαστη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν χιλιάδες θεατές το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιουλίου, στη λίμνη του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Η χαρισματική πιανίστρια Έλενα Ξυδιά, γνωστή για τις πρωτοποριακές της εμφανίσεις, παρουσίασε ένα ρεσιτάλ πιάνο που μάγεψε το κοινό.

Με το φως του δειλινού να σβήνει πίσω από τα βουνά και τη λίμνη να μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο καμβά, η Έλενα Ξυδιά εμφανίστηκε πάνω σε μια βάρκα που αιωρείτο στα ήσυχα νερά. Η εικόνα της πιανίστριας με το πιάνο της πάνω στη λίμνη δημιούργησε μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι, μαγνητίζοντας τους θεατές από την πρώτη στιγμή.

Η βραδιά ήταν γεμάτη μελωδίες που ταξίδευαν το κοινό μέσα από την ιστορία της κλασικής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Η Έλενα Ξυδιά, με την ιδιαίτερη και πρωτοποριακή της προσέγγιση, ερμήνευσε κάθε κομμάτι με πάθος και ευαισθησία, αποτυπώνοντας την πλούσια μουσική παράδοση της χώρας με τη δική της μοναδική ματιά.

Το πρόγραμμα της συναυλίας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, οι οποίοι καθηλωμένοι από την καλλιτεχνική εμπειρία, έζησαν στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους. Η μουσική της Έλενας, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, δημιούργησε ένα σκηνικό όπου η μουσική και η φύση ενώθηκαν σε έναν μαγευτικό χορό.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και πολλοί τουρίστες, που βρέθηκαν στην Κρήτη και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση. Το πιάνο της Έλενας Ξυδιά πάνω στη βάρκα δημιούργησε μια μαγευτική εικόνα που αποτύπωσε τη μαγεία της μουσικής και της φύσης.

Η Έλενα Ξυδιά απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες καλλιτέχνιδες της εποχής μας. Η συναυλία της δεν ήταν απλώς μια μουσική εκδήλωση, αλλά μια γιορτή της τέχνης και της φύσης, που δημιούργησε αναμνήσεις που θα μείνουν ζωντανές για πάντα.

Δείτε περισσότερα από τη μαγευτική αυτή βραδιά στο βίντεο της συναυλίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων στην αντιπυρική περίοδο και τόνισε την ανάγκη για διαρκή βελτίωση …
Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Συζήτηση για τις προκλήσεις της αντιπυρικής περιόδου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης …
Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τη σημασία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. για την ανανέωση του πρωτογενούς τομέα …
Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενο …