ΠρωτοσέλιδαΤρικαλα

Κραυγή αγωνίας από κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων (φωτο)

8 Sep 2023

Περιμένουν τη διάσωσή τους, νερό και τροφή

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων και σήμερα Παρασκευή αφού ο Πάμισος και Πηνειός τους έχουν κυριολεκτικά “πνίξει”.

Κάτοικοι κάνουν έκκληση να μεταβούν τα  σωστικά συνεργεία στην περιοχή και να τους σώσουν. Επίσης ζητούν άμεσα νερό και τροφή.

Όπως ενημερώνουν το Trikalanews.gr κάτοικοι μέσα από το χωριό, υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι σε σπίτια που έχουν ανέβει σε ψηλά σημεία και έχουν ακινητοποιηθεί εκεί περιμένοντας βοήθεια. Κάποιες βάρκες των ΕΜΑΚ έχουν αρχίσει πριν από λίγο να επιχειρούν στην περιοχή, ωστόσο οι ανάγκες απεγκλωβισμού είναι πάρα πολλές και σε σπίτια που σε πολλές περιπτώσεις είναι μισογκρεμισμένα.

Στο δημαρχείο και στο σχολείο υπάρχει κόσμος που φιλοξενείται, αλλά όχι φυσικά όλο το χωριό. Παιδιά και ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, εδώ και 48 ώρες βρίσκονται χωρίς τροφή και νερό και χωρίς φάρμακα. Πολλοί ηλικιωμένοι δε δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους εκτός χωριού, για να γνωστοποιήσουν τουλάχιστον ότι είναι καλά.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν και η στάθμη μειώθηκε λίγο όμως μόνο από την πλευρά του Πηνειού ποταμού, αφού ο Πάμισος συνεχίζει να κατεβάζει νερό.

 

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προωθεί την καθιέρωση παιδαγωγικού πλαισίου στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά …
Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Μια θλιβερή είδηση συγκλόνισε τον Τύρναβο, καθώς μια 44χρονη γυναίκα, που ζούσε στην Αθήνα με τον σύζυγό της, πέθανε ξαφνικά …
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης - Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης – Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος των «φρένων Βαρνά» …
Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στον Τύρναβο, όταν ένας άντρας προσπάθησε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί …