ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Κωστής Χατζηγάκης: «Συνδέουμε την επιχειρηματικότητα με την εξωστρέφεια» (ΦΩΤΟ)

25 May 2024

Σημαντικό γεγονός για την περιοχή η συνεδρίαση του Ελληνικινεζικου Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα

Τις εργασίες της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου που διεξήχθη στα Τρίκαλα, χαιρέτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονόμιας Κωστής Χατζηδάκης. Μίλησε για την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και δυναμικά αναπτυσσόμενων οικονομικά χωρών, που θα βοηθήσουν στα μέγιστα σε πολλά επίπεδα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τέθηκαν προς συζήτηση οι διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας Κίνας και οι ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Η Κίνα είναι μια από τις δυο μεγαλύτερες οικονομίες σε Παγκόσμιο Επίπεδο και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και των παραγωγικών δυνάμεων κρίνεται αναγκαία.», σημείωσε ο υπουργός για να επικεντρώσει την προσοχή στο ρόλο που διαδραματίζουν φορείς και Οργανισμοί, όπως τα Επιμελητήρια.

«Η Ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η πρόοδος γενικότερα της οικονομίας περνά μέσα από την επιχειρηματικότητα. Και η επιχειρηματικότητα στηρίζεται ενεργά από τα Επιμελητήρια.», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης φέρνοντας ως παράδειγμα την Γαλλία.

Ο ίδιος παρότρυνε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν ενεργό ρόλο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, είτε μέσω συνεργασιών, είτε με την ανάληψη δράσεων, που θα φέρουν τα θεμιτά αποτελέσματα.

Σαφώς σε όλα αυτά τα εγχειρήματα θα έχουν την στήριξη της πολιτείας και του κράτους.

«Η επιχειρηματικότητα ασφαλώς θα είναι μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας, αν την συνδέσουμε με την εξωστρέφεια. Εμείς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις εξαγωγές γιατί σε αυτό το κομμάτι μείναμε πίσω, στα χρόνια της κρίσης.», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι ένας κλάδος που βοήθησε αρκετά στον τομέα των εξαγωγών ήταν εκείνος της αγροτοδιατροφής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος, χαιρετίζοντας τον υπουργό κατά την έναρξη των εργασιών, μίλησε για την ανάγκη στήριξης της Θεσσαλίας, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι για την Θεσσαλία θα δοθούν 3 δις ευρώ ενώ μέχρι σήμερα δόθηκαν αρκετά κονδύλια.

«Από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, έχουν εξαντληθεί όλα τα κονδύλια για την ρευστότητα. Έχουμε όμως αλλά δεν υπάρχει ζήτηση, 700 εκ. ευρώ διαθέσιμα για δράσεις σε σχέση με την καινοτομία και την Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στροφή σε δράσεις που σχετίζονται με το μέλλον και απαιτείται αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο. Επομένως δεν φτάνει μονάχα η χρηματοδότηση αλλά η κατεύθυνση των κονδυλίων σε τομείς και δραστηριότητες που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την χώρα και τη Θεσσαλία, που παραμένει μια δυναμική περιοχή παρά τα προβλήματα», κατέληξε ο υπουργός.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών πέραν τον άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, οι βουλευτές Τρικάλων της ΝΔ Θ. Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, καθώς επίσης και τοπικοί φορείς.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Κλειστό για ανακαίνιση το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον πεζόδρομο Ασκληπιού

Κλειστό για ανακαίνιση το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον πεζόδρομο Ασκληπιού

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα καταστήματα της τράπεζας …
Ημέρα ευχών και χαμόγελων για την Αντιδήμαρχο Σοφία Αλεστά!

Ημέρα ευχών και χαμόγελων για την Αντιδήμαρχο Σοφία Αλεστά!

Πλήθος ευχών από πολίτες, φίλους και συναδέλφους στο Δημαρχείο Τρικκαίων για την ονομαστική της εορτή …
Δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Λάρισας

Δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Λάρισας

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων, της Τροχαίας και του ΚΔΗΦ «Θέληση Ζωής» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 …
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Φλωρεντία

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Φλωρεντία

Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA1 από την Europass Teacher Academy …