Ελλαδα

Κώστας Τσιάρας: Απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τον περιορισμό κι εκρίζωση της πανώλης

31 Jul 2024

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, όπως Περιφερειών, κτηνιάτρων, κτηνιατρικών υπηρεσιών και κτηνοτρόφων, υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3. Ο Υπουργός ζήτησε επίσης μια πιο υπεύθυνη στάση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για τον περιορισμό και την εκρίζωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε την επιτυχημένη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα, γεγονός που οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της νόσου. Αναφέρθηκε στα επιτυχή μέτρα που οδήγησαν στη θανάτωση περίπου 14.000 ζώων στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τη Ρουμανία όπου οι θανατώσεις ξεπερνούν τις 200.000.

Ο Υπουργός εξήρε επίσης τις ενέργειες των κτηνιατρικών υπηρεσιών στις περιοχές Φαλάνης, Μεσσινού και Ασπροπύργου, όπου η έγκαιρη ιχνηλάτηση και οι προληπτικοί έλεγχοι απέτρεψαν την εξάπλωση της νόσου πριν την απαγόρευση των μετακινήσεων. Επεσήμανε τη σοβαρότητα του ζητήματος που επηρεάζει όχι μόνο την κτηνοτροφική παραγωγή αλλά και την ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη υπευθυνότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε ότι ανέμενε μεγαλύτερη κατανόηση και υπευθυνότητα, δεδομένης της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας του κόμματος, και κάλεσε την αντιπολίτευση να αναγνωρίσει και να συγχαρεί την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανώλης και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Ο Υπουργός κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη για σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αναμονή των αποτελεσμάτων της επίσημης επιδημιολογικής έρευνας σχετικά με την προέλευση της νόσου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας στο σπίτι του

Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας στο σπίτι του

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στη Λάρισα, όταν ένας άνδρας περίπου 55 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του …
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών του 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών του 2023

Το μεσημέρι 15 Οκτωβρίου 2024 εκκίνησε η σταδιακή πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων που αφορά στην εκκαθαριστική πληρωμή του οικονομικού …
Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου ημεδαπού …
Εξιχνιάστηκαν απάτες με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε Τρίκαλα και Αττική

Εξιχνιάστηκαν απάτες με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε Τρίκαλα και Αττική

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, που διαπράχθηκαν στα Τρίκαλα και σε περιοχή της Αττικής …