Υπολοιποι Δημοι

Κορυφώθηκε το Θείο Δράμα στην Φαρκαδόνα

14 Apr 2023

Κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας συμμετείχαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο Θείο Δράμα. Με την ολοκλήρωση των ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, π. Αθανάσιος Κούτσιας, υπο την συνοδεία δεκάδων πιστών ανηφόρησαν στους πρόποδες του Όρους Ακαμάτης, πλησίον του δημαρχείου, για να την αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Αχράντου Σώματος του Κυρίου.

«Ο ευσχήμων Ιωσήφ από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου σώμα, σινδόνι καθαρά ειλήσας και αρώμασι, εν μνήματι απέθετο».

Ως άλλος Ιωσήφ και Νικόδημος, ο π. Αθανάσιος κατέβασε το Άχραντο Σώμα του  Χριστού, το οποίο το βράδυ της μεγάλης Πέμπτης, τοποθετήθηκε στο Σταυρό που κατασκευάστηκε προ ετών στο συγκεκριμένο σημείο για την αναπαράσταση της Σταύρωσης και της Αποκαθήλωσης.

Ταῖς Μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα·Τὰ μύρα τοῖς θνητοὶς ὑπάρχει ἁρμόδια, Χριστός, δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος.

Γυναίκες και παιδιά τόσο κατά την αποκαθήλωση όσο και κατά την μεταφορά του Χριστού στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, έραναν, το Σώμα Του, με ροδοπέταλα και αρώματα.

Οι καμπάνες του Ναού πλησιάζοντας η πομπή, άρχισαν να ηχούν πένθιμα προαναγγέλλοντας το θάνατο του Ζωοδότη Χρηστού.

Ὅτε κατῆλθες πρὸς τὸν θάνατον, ἡ Ζωὴ ἡ ἀθάνατος, τότε τὸν ᾍδην ἐνέκρωσας τῇ ἀστραπῇ τῆς Θεότητος, ὅτε δὲ καὶ τοὺς τεθνεῶτας ἐκ τῶν καταχθονίων ἀνέστησας, πᾶσαι αἱ Δυνάμεις τῶν ἐπουρανίων ἐκραύγαζον· Ζωοδότα Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν δόξα.

Το Σώμα του Κυρίου τοποθετήθηκε στο Επιτάφιο, που κοσμεί σήμερα το κέντρο του Ναού και του κάθε ναού της περιοχής.

Εκατοντάδες προσκυνητές από το αργά το πρωί συρρέουν να προσκυνήσουν το Χριστό που κείτεται νεκρός για την Σωτηρία του κόσμου.

Το απόγευμα στις 7 αναμένεται να ψαλούν τα Εγκώμια του Επιταφίου σε κάθε εκκλησία της περιοχής μας ενώ λίγο μετά τις 9 αναμένεται να τελεστεί η Περιφορά στο κέντρο των 18 κοινοτήτων.

trikalanews
Author: trikalanews

Σύλληψη φυγόποινης στο Βόλο

Σύλληψη φυγόποινης στο Βόλο

Ημεδαπή γυναίκα συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για εκκρεμή ποινή φυλάκισης 4 ετών, βάσει απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου …
Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ζάππα στα Τρίκαλα

Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ζάππα στα Τρίκαλα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, για εκτέλεση εργασιών στην οδό Ζάππα …
Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Τεντολούρης

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Τεντολούρης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Ιωάννη Φιλ. Τεντολούρη, Επίτιμου Σχολικού …
Ημερίδα για τις αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης 2024 στα Τρίκαλα

Ημερίδα για τις αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης 2024 στα Τρίκαλα

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών και ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Τρικάλων διοργανώνουν ημερίδα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα του Τεχνικού …