Διαβάστε επίσηςΚοσμος

Ιράν επιτίθεται στο Ισραήλ: Νέα κλιμάκωση στην ένταση της Μέσης Ανατολής

1 Oct 2024

Το Ιράν πραγματοποίησε μια μαζική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, σε μια από τις πιο σοβαρές κλιμακώσεις στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι οι πύραυλοι προήλθαν από το Ιράν, με στόχο στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές στο κέντρο και τον νότο της χώρας.

Η επίθεση έρχεται ως απάντηση στις πρόσφατες επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τη δολοφονία κορυφαίων διοικητών, όπως του Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό και του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν στρατιωτικά το Ισραήλ, ενώ το Ιράν προειδοποίησε πως οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση θα αντιμετωπιστεί με ακόμη πιο «συντριπτική» απάντηση​.

Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη, με τον φόβο ότι η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί σε περιφερειακή κλίμακα, εμπλέκοντας και άλλες χώρες και αναζωπυρώνοντας τις εντάσεις μεταξύ της Δύσης και του Ιράν.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Όταν η διαφάνεια και η ηθική φλερτάρουν με τα όρια

Όταν η διαφάνεια και η ηθική φλερτάρουν με τα όρια

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της e-Trikala A.E. ήταν προδιαγεγραμμένη, μία απλή αντικατάσταση στελέχους …
Ζωντανά η 24η κατεπείγουσα μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζωντανά η 24η κατεπείγουσα μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζωντανά η 24η κατεπείγουσα μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου …
Παραδίδεται το αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola

Παραδίδεται το αντιπλημμυρικό έργο από την Coca-Cola

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση – παραλαβή του αντιπλημμυρικού …