Λάρισα

Ημερίδα “Erasmus Days 2024” στη Θεσσαλία: Προώθηση Ευρωπαϊκών Αξιών και Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

22 Oct 2024

Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας – Ημερίδα “Erasmus Days 2024”

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού “Erasmus Days” (14-19 Οκτωβρίου 2024), διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Η εκδήλωση αυτή παρείχε την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, και εκπαιδευτικούς φορείς να συμμετάσχουν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, ενισχύοντας την εμβέλεια και τη σημασία του θεσμού, που για όγδοη συνεχή χρονιά προάγει τις ευρωπαϊκές αξίες και την ενότητα μέσα από τα προγράμματα Erasmus+.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ ως καταλύτη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη δημιουργία ουσιαστικού αντίκτυπου στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Κατόπιν, η ομάδα ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας παρουσίασε το καινοτόμο σχέδιο “GreenComp School”. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη βελτίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω βιώσιμων πρακτικών, προωθώντας παράλληλα την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, σχολικές μονάδες από όλη τη Θεσσαλία είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε υβριδική μορφή, παρουσιάζοντας τα προγράμματα Erasmus+ που έχουν υλοποιήσει κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2023-2024. Αυτή η διαδραστική διαδικασία ενίσχυσε την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός κοινού χώρου για τη διάχυση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών πρακτικών.

Η ημερίδα ανέδειξε τις προκλήσεις, τα επιτεύγματα, και τα διδάγματα των προγραμμάτων, ενώ επιστέγασμα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι πολύτιμες γνώσεις για τη μελλοντική βελτίωση και επέκταση των δράσεων Erasmus+ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ημερίδα “Erasmus Days 2024” αποτύπωσε με τον πλέον επιτυχή τρόπο το πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και της συνεχιζόμενης δέσμευσης προς την αριστεία και την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Pressroom
Author: Pressroom

Στο Στρασβούργο από την ΕΕ η πιστοποίηση του Δήμου Τρικκαίων για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Στο Στρασβούργο από την ΕΕ η πιστοποίηση του Δήμου Τρικκαίων για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Επίσημη και σε ανώτατο επίπεδο αναγνώριση της προσπάθειας του Δήμου Τρικκαίων για να υλοποιήσει την Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 …
Στέφανος Παπαμιχαήλ: Υποψήφιος στο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Στέφανος Παπαμιχαήλ: Υποψήφιος στο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Με όραμα και νέες ιδέες για τον αγροτικό κλάδο, ο Στέφανος Παπαμιχαήλ δεσμεύεται για ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς …
Δράση εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών στα Τρίκαλα

Δράση εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών στα Τρίκαλα

Μια σημαντική δράση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών διοργανώνεται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στα Τρίκαλα …
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Από τις 16 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2024 έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το …