Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Η Θεσσαλία η μία εκ των δύο περιφερειών που αύξησε τους γιατρούς στα Κέντρα Υγείας

8 Jul 2023

Μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό γιατρών από κάθε άλλη περιφέρεια στη χώρα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα Κέντρα Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, αφού λόγω της αυξημένης κίνησης στα χωριά των δήμων- στην περίπτωση της Καλαμπάκας και λόγω του τουρισμού – οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αφορά στοιχεία του 2022 και φέρνει στο φως το trikalanews.gr, η Θεσσαλία είναι από τις μόλις δύο περιφέρειες που αύξησαν το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη αύξηση η οποία πλησιάζει το 10%.

Συγκεκριμένα, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εργαζόταν 166 γιατροί έναντι 151 το 2021. Το προσωπικό λοιπών ειδικοτήτων των Κέντρων Υγείας παρουσίασε μείωση κατά 2% (199 από 203) και το νοσηλευτικό προσωπικό αύξηση κατά 0,4% (484 από 482).

Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλία λειτουργούν συνολικά 21 Κέντρα Υγείας, ενώ στην ανάλυση της ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνονται Κέντρα Υγείας, Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), Περιφερειακά Ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και δομές Ψυχικής Υγείας.

Ζητούμενο βέβαια είναι να μπορούν να στηριχτούν επαρκώς οι ιατρικές υπηρεσίες και με αντίστοιχες άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ αλλά και υλικοτεχνική υποδομή αφού οι δυσκολίες προσβασιμότητας παραμένουν σημαντικές στην περιοχή – και στον νομό Τρικάλων ακόμη περισσότερο-λόγω ορεινών και απομακρυσμένων χωριών.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ημερίδα με θέμα “Θέματα Διαχείρισης Βαρέως Πάσχοντα στη ΜΑΦ” από το ΚΑΑ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ"

Ημερίδα με θέμα “Θέματα Διαχείρισης Βαρέως Πάσχοντα στη ΜΑΦ” από το ΚΑΑ “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ”

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας (ΚΑΑ) “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ”, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργανώνει ημερίδα …
Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει απερίφραστα τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Πέµπτη 17 Οκτωβρίου 2024 …
Αγιασμοί στα ΚΑΠΗ Εργατικών Γιάννουλης και Αγίου Θωμά

Αγιασμοί στα ΚΑΠΗ Εργατικών Γιάννουλης και Αγίου Θωμά

Δυο νέοι χώροι για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του Δήμου Λαρισαίων …
Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την κατάρρευση του ΕΣΥ υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την κατάρρευση του ΕΣΥ υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τελεί υπό κατάρρευση με επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη …