ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» – Μια ιστορική παράσταση γεννιέται στα Τρίκαλα (ΒΙΝΤΕΟ)

11 Apr 2024

Οι συντελεστές της παράστασης μας συστήνουν ξανά ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του Γιάννη Ρίτσου

«Η Σονάτα του σεληνόφωτος», από τις πρώτες συνθέσεις της «Τέταρτης Διάστασης» του Γιάννη Ρίτσου, συστήνεται ξανά στο κοινό μέσα από μια θεατρική παράσταση στα Τρίκαλα.

Οι συντελεστές του έργου που εργάστηκαν καθοδηγούμενοι από τον ίδιο τον ποιητικό μονόλογο, μίλησαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου για το εγχείρημά τους που ανοίγει αυλαία στο Τρικαλινό κοινό υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής της ηλικιωμένης ηρωίδας, με καρδιά νεαρής γυναίκας, της Γυναίκας με τα Μαύρα που υποκινείται από την παρουσία στο χώρο ενός νέου άνδρα, ο οποίος παραμένει καθ’ όλη την διάρκεια του έργου βουβός και απαθής, υπογραμμίζοντας έτσι την πάλη των διαφορετικών γενεών.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Νανάκης, η ηθοποιός και Γυναίκα με τα Μαύρα Αντονέλλα Χήρα, ο Στέφανος Σεκέρογλου που είναι η πρώτη του θεατρική παρουσία μιας και επρόκειτο για μουσικό, ο εικαστικός Στέργιος Στάμος που ανέλαβε τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης και ο Ανδρέας Τσέγας που έγραψε τη μουσική της παράστασης, συνέπραξαν με σεβασμό στην ιερότητα του έργου κρατώντας αναλλοίωτο τον «ρυθμό» του αλλά φωτίζοντας ακόμη περισσότερο όσα σηματοδοτεί στο σήμερα.

Το Trikalanews.gr, βρέθηκε στην παρουσίαση των συντελεστών στην οποία συμμετείχε διακριτικά και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Δείτε αποσπάσματα από την παρουσίαση:

Trikalanews
Author: Trikalanews

Περίπατος στον Ληθαίο για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Περίπατος στον Ληθαίο για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Έναν όμορφο περίπατο στον ποταμό Ληθαίο, στο τμήμα της όχθης που έχει ανακατασκευαστεί, διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο της …
Έφυγε από τη ζωή η Ισμήνη Πάτα

Έφυγε από τη ζωή η Ισμήνη Πάτα

Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ισμήνης Θωμά Πάτα, ετών 94 …
Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες: …
Εορτολόγιο 22 Σεπτεμβρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο 22 Σεπτεμβρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Η Εκκλησία τιμά σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά του Θαυματουργού, με καταγωγή από τη Σινώπη του …