Η δυσάρεστη εμπειρία και η αναποτελεσματικότητα των αρχών αποκαλύπτονται στην ανάρτηση του γνωστού Λαρισαίου δημοσιογράφου
Με μία ανάρτησή του, ο γνωστός Λαρισαίος δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας περιγράφει την περιπέτεια που έζησε η κόρη του στην Αθήνα, όταν έπεσε θύμα διάρρηξης. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, άγνωστοι έσπασαν το φινιστρίνι του αυτοκινήτου της και έκλεψαν χρήματα, ταυτότητα, άδεια και δίπλωμα οδήγησης. Η Αστυνομία, παρόλο που κατέφθασε μετά από 30 λεπτά, απλώς κατέγραψε το συμβάν και εξέφρασε τη λύπη της χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα.
Η γραφειοκρατία που ακολούθησε ήταν εξίσου απογοητευτική, καθώς η κόρη του Τράντα χρειάστηκε να περιμένει μία ώρα στο αστυνομικό τμήμα για να λάβει βεβαίωση απώλειας εγγράφων, χωρίς να της παρέχεται καμία προτεραιότητα για την επανέκδοση των χαμένων εγγράφων. Επιπλέον, η τράπεζα απαιτούσε τον αριθμό της κλεμμένης κάρτας και την κλεμμένη αστυνομική ταυτότητα για να επανεκδώσει την πιστωτική της κάρτα, καθιστώντας την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη.
Ο δημοσιογράφος καταλήγει με κριτική για την αναποτελεσματικότητα των αρχών και την ταλαιπωρία που προκάλεσαν στην κόρη του, αναδεικνύοντας την έλλειψη συντονισμού και υποστήριξης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δείτε την ανάρτηση:
«Πως διδάσκεται στην πράξη η αγωγή του πολίτη:
Η κόρη μου έπεσε χθες το απόγευμα θύμα διάρρηξης του αυτοκινήτου της στο κέντρο της Αθήνας. Άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν το φινιστρίνι του αυτοκινήτου της που είχε σταθμεύσει για 5 λεπτά και της αφαίρεσαν χρήματα, ταυτότητα, άδεια και δίπλωμα. Η Άμεση – λέμε τώρα – Δράση απάντησε τηλεφωνικά μετά από 4 λεπτά και αστυνομικοί της Ομάδας Δίας κατέφθασαν στο σημείο μετά από 30 λεπτά, όπου απλώς κατέγραψαν το συμβάν και εξέφρασαν τη λύπη τους γι’ αυτό. Δεν είχε νόημα είπαν να ψάξουν τώρα στη γειτονιά, ούτε μπορούσαν να εντοπίσουν την κάρτα sim του κινητού μήπως έβρισκαν τα άχρηστα για τους κλέφτες κλοπιμαία. Δεν τελείωσε εδώ. Την έστειλαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα όπου ύστερα από αναμονή μιας ώρας παρέλαβε βεβαίωση απώλειας σημαντικών εγγράφων. Αυτή η βεβαίωση δεν της παρέχει καμία προτεραιότητα στην επανέκδοση των εγγράφων που έχασε, ούτε την απαλλάσσει από τα τέλη που είναι ισάξια αυτών που πληρώνει ένας αφηρημένος πολίτης που τα έχασε.
Επίσης, για να δηλώσει στην τράπεζα την κλοπή της πιστωτικής κάρτας της το αυτοματοποιημένο σύστημα της ζήτησε τον αριθμό της κάρτας (!) για να προχωρήσει η διαδικασία. Επίσης, η τράπεζα της ζήτησε την – κλεμμένη – αστυνομική ταυτότητα για να επανεκδοθεί καινούργια κάρτα!
Αυτά. Κατά τα άλλα, όλοι καλά στο σπίτι;».