Τα νέα της πόλης

Η νέα κακοκαιρία κλείνει και τα εμπορικά καταστήματα στα Τρίκαλα

25 Sep 2023

Μέχρι τις 6 μ.μ. ανοιχτά φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, supermarket και τα πρατήρια καυσίμων

 

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου οι Δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων τίθενται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης τη Δευτέρα 25/9/2023. Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα – Έως τις 6 ανοιχτά τα φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα διατροφής.
Ειδικότερα:
“Κήρυξη Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας (βροχές, καταιγίδες κ.τ.λ.) και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, ως ακολούθως:
Στους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα εμπορικά καταστήματα και οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της προειδοποίησης για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές, καταιγίδες κ.λπ.).
Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket και τα πρατήρια καυσίμων.
Παράλληλα, απαγορεύεται τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.
Πλέον των ανωτέρω, για τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της προειδοποίησης για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές, καταιγίδες κ.λπ.) αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων:
(α) των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, (β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, (γ) των δομών υγείας, (δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς και (ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκλεψε την παράσταση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης …
Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Ο πρώην υπουργός έκανε ανάρτηση κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας τη σημασία του οδικού χάρτη για μια δίκαιη και …
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν …
Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Η μητρική γλώσσα λοιπόν των βλαχόφωνων Ελλήνων είναι τα ελληνικά και μόνο, τα οποία, όπως όλες οι γλώσσες, έχουν διαλέκτους …