Ο κατηγορούμενος ανεβαίνει στο εδώλιο, μάλλον αδιάφορα, σα να ήρθε η σειρά του μετά από αναμονή στο γκισέ μιας τράπεζας.
Η πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τον ρωτά για τις πράξεις, οι οποίες τον έφεραν αυτό το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11) στο δικαστήριο. «Ότι γράφει το χαρτί» απαντά εκείνος. Το κατηγορητήριο λοιπόν γράφει οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άνευ διπλώματος. Ο κατηγορούμενος σπεύδει να ενημερώσει το δικαστήριο ότι το δίπλωμα του το είχαν πάρει σε προηγούμενη παράβαση. Πάλι για παράβαση αλκοόλ.
Καταλαβαίνοντας με τι έχει να κάνει, η πρόεδρος τον ρωτά σε αρκετά υψηλό τόνο τι θα γινόταν αν προκαλούσε κάποιο θανατηφόρο ατύχημα. «Άξιος της μοίρας μου αν παρασύρω κάποιον» απαντά ο κατηγορούμενος και το μάλλον ρητορικό ερώτημα της προέδρου για τη μοίρα του άτυχου ανθρώπου που έτυχε να βρεθεί στο διάβα του, παραμένει μετέωρο στην αίθουσα.
Τελικά ο κατηγορούμενος αποχωρεί από το δικαστήριο με μερικούς μήνες φυλάκιση με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
Το συμπέρασμα που μάλλον βγαίνει από μια κατά τα άλλα δίκη ρουτίνας για τροχονομική παράβαση μια μέρα του Φθινοπώρου σε κάποιο επαρχιακό δρόμο της Λάρισας, είναι πόσο ευάλωτη είναι τελικά η ανθρώπινη ζωή όταν έξω κυκλοφορούν ασυνείδητοι οδηγοί.
Το είδαμε στη περίπτωση του θανατηφόρου τροχαίου με τη 41χρονη στη Νεάπολη Λάρισας πριν από μερικούς μήνες, το είδαμε και στην τραγική περίπτωση με το βρέφος στο Βόλο πριν από μερικές εβδομάδες. Και στις δύο περιπτώσεις εντοπίστηκε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα των οδηγών.
Και μένει το ερώτημα τί μπορούμε να κάνουμε εμείς οι πολίτες για να προστατεύσουμε τη ζωή μας. Η εύκολη απάντηση μάλλον είναι να κοιτάμε τρεις και τέσσερις φορές τον δρόμο ακόμα και αν περνάμε από τη διάβαση πεζών με καταπράσινο φανάρι και με ίχνος οχήματος στον ορίζοντα.
Στους ελληνικούς δρόμους ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε βρει η μοίρα…
Πηγή: larissanet.gr