Ο πλανήτης έχει ήδη χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τους υπέρμαχους του “νέου πράσινου ντηλ” από τη μία πλευρά και τους πολέμιους της από την άλλη.
Οι τεράστιες διαμαρτυρίες σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή, με προφανή μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στις κατά τόπου συγκεντρώσεις αλλά και οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα, αναμφίβολα αποτελούν μια πολύ σοβαρή ένδειξη και επίδειξη ταυτόχρονα της δύναμης ενός νέου παγκόσμιου πολιτικού κινήματος.
Του λεγόμενου “πράσινου Κινήματος”. Δυστυχώς, όμως για τα εκατομμύρια των εθελοντών που μετέχουν με πραγματική θέρμη και ιδιαίτερο ζήλο σε αυτό το κίνημα και ανησυχούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως και με όλα τα δεινά που συμβαίνουν, αυτοί δεν είναι παρά τα βασικά γρανάζια, ή καλύτερα τα πιόνια των διοργανωτών ενός πολιτικού παιγνίου που διεξάγεται στη διεθνή σκακιέρα.
Η επίσημη εκδοχή της διοργάνωσης τέτοιων σημαντικών πολιτικών δράσεων, όπως και η διάσκεψη προ ολίγων ημερών στη Μαδρίτη ακούγονται εύηχα στα αυτιά πολλών, έχουν προφανώς ειδικό βάρος και δίνουν ωραίες, μαχητικές εικόνες. Ωστόσο, μόνο ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ασχολήθηκε με την πολιτική μπορεί να πιστέψει αυτή την ιστορία. Κατ´ αρχήν ποιοι είναι οι διοργανωτές όλης αυτής της παγκόσμιας δράσης; Είναι γνωστοί. Έχουν ως βάση το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ.
Η Νέα λοιπόν Πράσινη Πρόταση, που ονομάζεται “Πράσινο New Deal”, είναι η βασική πολιτική και οικονομική ατζέντα του πιο ριζοσπαστικού τμήματος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Έχει προταθεί από την ακτιβίστρια βουλευτή Αλεξάνδρεια Οκάζια Κορτέζ καταγωγής από το Πουέρτο Ρίκο και υποστηρίχθηκε, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, στις αρχές του έτους από πολλούς Δημοκρατικούς προεδρικούς υποψηφίους αλλά και αρκετούς δισεκατομυριούχους τύπου Σόρος.
Πρόκειται για έναν “πράσινο λαϊκισμό” στον οποίο προστρέχουν όσοι αρνούνται να χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια και φυσικά λιγνίτη, στο όνομα μιας γενικόλογης καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Μάλιστα έφτασαν σε σημείο να εκφράσουν δημόσια τη λύπη τους διότι όπως ανέφεραν δεν μπορεί να ελαχιστοποιηθεί έως να μηδενιστεί ο αριθμός των αγελάδων, καθώς καταστρέφουν το περιβάλλον!
Αυτό το “Πράσινο new deal” έχει προσελκύσει πολλούς ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από βέγκαν, μέχρι και εκατομμυριούχους επιχειρηματίες.
Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης, θα προκαλέσει “ανήκεστο βλάβη” στην αμερικανική οικονομία, αν δεν την καταστρέψει! Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, η εφαρμογή της απαιτεί 90 τρις δολάρια! Να θυμίσω ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι λίγο πάνω από 19 τρις, ενώ το δημόσιο χρέος είναι περίπου 22 τρισεκατομμύρια δολάρια!
Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι πολλοί πολιτικοί είναι έτοιμοι να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν αυτή την πρόταση ακόμη και με τα πιο καταστροφικά αποτελέσματα, αν βεβαίως οι πολίτες τους δώσουν τη δυνατότητα της εξουσίας.
Αν λοιπόν αυτή η πρόταση των πιο ριζοσπαστικών εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και των πράσινων συντρόφων τους από άλλες δυτικές χώρες περιοριστεί στην καταστροφή των οικονομιών τους και στην υπονόμευση του βιοτικού επιπέδου των Αμερικανών, Γερμανών, Γάλλων και Βρετανών, θα μπορούσαμε απλώς να τους ευχηθούμε την μέγιστη επιτυχία στο έργο τους. Όμως δεν πρόκειται μόνον για τις χώρες των.
Αν η “πράσινη πρόταση” υιοθετηθεί παγκοσμίως, τότε οι χώρες όπως η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Νιγηρία, το Κατάρ, η Βενεζουέλα και άλλες, που ζουν από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, θα καταστραφούν επίσης. Και ναι μεν, μπορεί ο βασικός στόχος που είναι η διάλυση εκ νέου της Ρωσίας να επιτευχθεί, υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος. Τι θα συμβεί στην Ευρώπη; Το προφανές: μαζική μετανάστευση!
Οι σημερινές εικόνες με τους μετανάστες θα μοιάζουν με …νηπιαγωγείο μπροστά στο πραγματικό σοκ που θα προκαλέσει αυτή η μαζική μετατόπιση ανθρώπων. Μόνον από τη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, με πληθυσμό άνω των 30 εκατομμυρίων, τα δύο τρίτα εξ αυτών που είναι νέοι σε ηλικία, θα ξεκινήσουν ένα μαζικό ταξίδι προς την Ευρώπη για αναζήτηση καλύτερης τύχης. Επίσης, από η Νιγηρία, με τα σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους της, δεκάδες εκατομμύρια εξ αυτών μέσω του μεσογειακού διαδρόμου, θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.
Φανταστείτε τι θα γίνει στις πύλες εισόδου, Ελλάδα και Ιταλία! Αυτοί που σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση είναι οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού τραστ. Οι νυν “εθελοντές” δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν τότε.
Απέναντι σε όλο αυτό το ανόητο “πράσινο ιδεολόγημα”, είναι θετικό που υπάρχει το κινεζορωσικό τείχος. Υπό αυτή την έννοια, ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι ήδη εδώ και έχει πλέον οικολογική διάσταση.
Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ