Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων αποχαιρετά τον Κώστα Κλιάφα

23 Jul 2024

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων αποχαιρετά το πρώτο της πρόεδρο, τον αγαπητό Κώστα Κλιάφα. Σε δύσκολους καιρούς, πρωτοστάτησε με τους άξιους συνεργάτες του των πρώτων εκείνων χρόνων, στην ίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, μιας από τις παλαιότερες της χώρας. Ενέπνευσε τη δημιουργία ενός στιβαρού πεδίου για τη λειτουργία της Λέσχης όλα τα πρώτα χρόνια, διατελώντας πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1975 μέχρι το 1985. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η ίδρυση της Λέσχης ήταν ένα εγχείρημα πρωτόφαντο και σαφώς δύσκολο. Το μεράκι, η δουλειά, η αγάπη για τον κινηματογράφο, συνετέλεσαν, ώστε η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων να λειτουργεί με σταθερή παρουσία μέχρι σήμερα.
Εχοντας καταξιωθεί στη συνείδηση χιλιάδων τρικαλινών που ήταν ανά καιρούς μέλη της, η Λέσχη προσέφερε προβολή ταινιών ιστορικής αξίας, μοναδικών στο πέρασμα του χρόνου και δύσκολο να προβληθούν στα Τρίκαλα εκείνης της εποχής.
Ταυτόχρονα, αποτέλεσε ένα σημαντικό πεδίο κοινωνικής και πολιτιστικής ώσμωσης, προσφέροντας σημαντικής αξίας διέξοδο στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Στις μέρες μας πια, με διαφορετικές συνθήκες αλλά με το ίδιο μεράκι και αγάπη για τον κινηματογράφο ως μορφή Τέχνης που συνενώνει τους ανθρώπους, συνεχίζουμε αυτό το έργο εμπνεόμενοι/ες από τον Κώστα Κλιάφα.
Και απευθύνουμε το τελευταίο “αντίο” στον πρώτο μας πρόεδρο, με βαθιά θλίψη.

Ταυτόχρονα όμως, απευθύνουμε και με ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για τους δρόμους που ο Κώστας Κλιάφας άνοιξε στα κινηματογραφικά και πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων.

Τον είχαμε τιμήσει πριν από 13 χρόνια σε ειδική εκδήλωση για όλα τα μέλη όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς η ομαδική δουλειά είναι αυτή που πάντα ενώνει και παραμένει οδηγός και εφόδιο δημιουργίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο του, την αγαπητή μας Μαρούλα Κλιάφα και στα δύο τους παιδιά, τον Θοδωρή και τον Γιάννη.

Η πρόεδρος Μαρία Χαρίση

Ο γραμματέας Θανάσης Μιχαλάκης

Trikalanews
Author: Trikalanews

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων στην αντιπυρική περίοδο και τόνισε την ανάγκη για διαρκή βελτίωση …
Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Συζήτηση για τις προκλήσεις της αντιπυρικής περιόδου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης …
Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τη σημασία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. για την ανανέωση του πρωτογενούς τομέα …
Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενο …