ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Η καρδιά της παράδοσης «χτυπά» στο Καραγκούνικο Πανηγύρι στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

16 Jun 2024

Εκατοντάδες άτομα στην εκδήλωση που τιμά τον πολιτισμό και την κοινότητα

Μια από τις πιο σημαντικές και ζωντανές παραδόσεις της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, το βράδυ στον Μύλο του Ματσόπουλου. Ο λόγος για το Καραγκούνικο Πανηγύρι, μία διοργάνωση που μπορεί να μετρά μόλις δύο χρόνια, αλλά σίγουρα ξέρει να «κλέβει» τις εντυπώσεις.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του Ματσόπουλου για να γιορτάσει και να τιμήσει την πολιτιστική κληρονομιά των Καραγκούνηδων.

Το πανηγύρι αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να βιώσουμε από κοντά την αυθεντική ελληνική παράδοση μέσα από χορούς, μουσική και παραδοσιακές ενδυμασίες.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά φαγητά, φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά της περιοχής και να παρασυρθούν από τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, όπως το κλαρίνο, η φλογέρα και το νταούλι, που γέμισαν την ατμόσφαιρα, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε έναν αδιάκοπο χορό.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπόρεσαν να βιώσουν παραδοσιακά έθιμα και τελετές να αναβιώνουν με σεβασμό στην παράδοση. Η αλληλεγγύη και η φιλοξενία των ντόπιων ήταν εμφανείς σε κάθε στιγμή του πανηγυριού, κάνοντας κάθε επισκέπτη να νιώσει μέρος αυτής της μεγάλης οικογένειας.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Trikalanews
Author: Trikalanews

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Οι εγγραφές θα γίνονται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού …
Ευχαριστήριο του Α.Σ. Καρδίτσας για τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής

Ευχαριστήριο του Α.Σ. Καρδίτσας για τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής

Ο Α.Σ. Καρδίτσας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Δήμο Καρδίτσας για την παραχώρηση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου …
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από την Γερμανία στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από την Γερμανία στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia Volos …
Πάτρα: Γυναίκα νεκρή στο μώλο της Αγ. Νικολάου - Επέπλεε στη θάλασσα

Πάτρα: Γυναίκα νεκρή στο μώλο της Αγ. Νικολάου – Επέπλεε στη θάλασσα

Συναγερμός σήμερα το απόγευμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και το ΕΚΑΒ όταν πολίτες ενημέρωσαν ότι επέπλεε η σωρός μιας γυναίκας …