Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

House of Calisthenics: 10 ερωτήσεις με το Γιώργο Μηλιώτη

3 Nov 2023

Ο Γιώργος Μηλιώτης, προπονητής και ιδιοκτήτης του House of Calisthenics, μας συστήνει την καλλισθενική γυμναστική

Ο Γιώργος Μηλιώτης, προπονητής και ιδιοκτήτης του House of Calisthenics στα Τρίκαλα, αντιπροσωπεύει την απόλυτη αφοσίωση στην καλλισθενική γυμναστική. Με μια πλούσια πορεία στον χώρο, ο Γιώργος έχει αναδειχθεί σε μια αξιόλογη φυσιογνωμία στον κόσμο της φυσικής αγωγής και της εκγύμνασης.

Με εμμονή στην ανάπτυξη της ανθρώπινης δύναμης και ευλυγισίας, ο Γιώργος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθήσει άλλους να ανακαλύψουν την εσωτερική δύναμή τους μέσω της καλλισθενικής γυμναστικής. Στο House of Calisthenics, προσφέρει εκπαίδευση και προσαρμοσμένα προγράμματα γυμναστικής, ενθαρρύνοντας την υγιεινή ζωή και την εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από τη γυμναστική.

Σε μία συνέντευξη 10 ερωτήσεων, θα ανακαλύψουμε περισσότερα για την εμπειρία και την παρακίνηση πίσω από τον Γιώργο Μηλιώτη, αλλά και για τον κόσμο της καλλισθενικής γυμναστικής όπως ο ίδιος την πρωτοσύστησε στην πόλη των Τρικάλων.

 

Με ποιον τρόπο μπήκε η καλλισθενική γυμναστική στη ζωή σου;

Η ενασχόλησή μου με την καλλισθενική ξεκίνησε ενώ ήμουν στην ηλικία των  32 ετών και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που αισθανόμουν την ανάγκη να χάσω κάποια παραπάνω κιλάκια που είχα. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά είδη γυμναστικής στο παρελθόν, θέλησα να δοκιμάσω την καλλισθενική που ήταν κάτι νέο για την Ελλάδα τότε, πόσο μάλλον για τα Τρίκαλα!

Τι είδες να αλλάζει με την ενασχόλησή σου ως αθλητής της καλλισθενικής;

Αρχικά, αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το ότι είδα το σώμα μου να αλλάζει αρκετά γρήγορα! Επίσης, το γεγονός ότι διασκέδαζα με τις ασκήσεις της καλλισθενικής με έκανε να μη βαριέμαι ποτέ να γυμναστώ!!!

Πες μας μερικά πράγματα που θεωρείς σημαντικά για το είδος γυμναστικής το οποίο διδάσκεις.

Η καλλισθενική γυμναστική περιλαμβάνει ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη, αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυική ενδυνάμωση. Από τα πιο σημαντικά γνωρίσματα που διακρίνονται στην είναι το γεγονός ότι οι ασκήσεις είναι πολυαρθρικές, πράγμα που σημαίνει ότι γυμνάζεται πάνω από ένας μυς σε κάθε άσκηση.

Ακόμη, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι και η τρομερή ενδυνάμωση που γίνεται στον κορμό του αθλούμενου ατόμου, πράγμα που λειτουργεί εξαιρετικά ευεργετικά για τη σωστή στάση του σώματος, αλλά και για μερική αποκατάσταση προβλημάτων της μέσης.

Τι σε έκανε να θελήσεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό και, μάλιστα, σε μια επαρχιακή πόλη σαν τα Τρίκαλα, στην οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένο σαν είδος γυμναστικής;

Για εμένα η ανακάλυψη της καλλισθενικής έγινε σε εξειδικευμένα γυμναστήρια της Αθήνας, όπως το ‘School of Calisthenics’ του Δασκάλου Άγγελου Σκρέτα. Εκεί ήταν που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό το είδος, εκεί εκπαιδεύτηκα και σαν δάσκαλος! Όσο περισσότερο ασχολούμουν με την καλλισθενική, τόσο περισσότερο ένιωθα την ανάγκη να συστήσω αυτό το είδος εκγύμνασης και στην πόλη μου. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και το πήρα κάπως πατριωτικά! Καταλάβαινα πόσο καλό μπορώ να κάνω σε κόσμο μαζικά ανοίγοντας ένα εξειδικευμένο γυμναστήριο στα Τρίκαλα, που, ας μην ξεχνάμε ότι, χρόνια τώρα πρωτοπορούν σε πολλούς τομείς. Και ιδιαίτερα στον αθλητισμό! Κι έτσι γεννήθηκε το House of Calisthenics.

Ποια τα οφέλη της καλλισθενικής;

Δυνατός κορμός, ευλυγισία, σωστή μυϊκότητα, πραγματική γνωριμία με τις δυνατότητες του σώματός σου, ικανότητα να γυμνάζεσαι είτε είσαι 5 είτε  65 ετών!!!

Τι είδους κόσμος επιλέγει την καλλισθενική γυμναστική;

Ο κόσμος που επιλεγεί τη καλλισθενικη γυμναστική στα Τρίκαλα διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία, τόσο ηλικιακά όσο και σωματοτυπικά. Στο παιδικό μας τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδάκια από την ηλικία των 5 έως 10 ετών! Από εκεί και πέρα υπάρχει μια σωστή αναλογία και από νέα παιδιά 10-14 και 14-18 ετών, νέους ενήλικες, αλλά και αθλητές μεγαλύτερων ηλικιών, 35-45 ετών. Γενικά υπάρχουν όλες οι ηλικίες μπορώ να πω, γιατί έτσι είναι η γυμναστική μας. Για όλες τις ηλικίες!!!

Υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα προκειμένου να μπορέσει κάποιος να ξεκινήσει;

Όπως και σε όλα τα αθλήματα, καλό θα ήταν ένας υποψήφιος αθλούμενος να μην έχει κάποιον βαρύ τραυματισμό αλλά… Επειδή η γυμναστική μας βασίζεται σε ασκήσεις σωματικού βάρους, πολλοί άνθρωποι μπορούν να προπονηθούν μαζί μας και ως συνέχεια της αποκατάστασης τους! Και πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό φυσικά!

Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο προπόνησης ανά ηλικιακή ομάδα;

Σε αυτό το κομμάτι έχει σημασία ποιον κλάδο ασκήσεων της καλλισθενικής θα επιλέξεις: π.χ.  τεχνικές, μυϊκή ενδυνάμωση, στηρίξεις, ευλυγισία. Θα λέγαμε πως πιο πολύ παίζει ρολό το background του κάθε αθλούμενου ξεχωριστά, πάρα η ηλικία. Εάν το λέει η ψυχή σου, η καλλισθενική θα σε δικαιώσει σε οποία ηλικία και αν ασχοληθείς!

Τι θα έλεγες σε κάποιον που έχει δεύτερες σκέψεις προτού δοκιμάσει την Καλλισθενική;

Τα χρονιά που ασχολούμαι με τη καλλισθενική ακούω δύο άκρα!!! «ΑΥΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ!» ή «ΣΙΓΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!». Λοιπόν, η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στη μέση!

Καλλισθενική μπορούν να κάνουν ΟΛΟΙ αφού το ασκησιολόγιό της περιλαμβάνει εξίσου πολύ εύκολες και πολύ δύσκολες ασκήσεις. Όσοι έχουνε αμφιβολίες ή ακόμα και απλή περιέργεια, μπορούν να περάσουν από το γυμναστήριό μας, να κάνουμε ένα δωρεάν δοκιμαστικό ωριαίο μάθημα και μετά να επιλέξουν τη γυμναστική που τους ταιριάζει και τους εκφράζει.

Ποιες διαφορές είδες σε εσένα κατά την εξέλιξή σου από αθλητή σε προπονητή της καλλισθενικής;

Σαν αθλητής έκανα και κάποια πιο ριψοκίνδυνα πραγματάκια στη καλλισθενική. Από τη στιγμή όμως που βρέθηκα στη θέση του δασκάλου, κυνηγάω τα νέα παιδιά να μην κάνουνε τα ίδια λάθη. Μιας και δεν είχα κάποιον να με καθοδηγεί τα πρώτα χρονιά, αναγνωρίζω το πόσο σημαντικό είναι να έχεις κάποιον και αυτός είναι και ο ρόλος μου πλέον. Να σας προσφέρω την εμπειρία της καλλισθενικής μαζί με την ασφάλειά της. Από τη γυμναστική μας μπορείς μόνο να φύγεις σε καλύτερη κατάσταση, όχι τραυματισμένος!!!

Ευχαριστώ πολύ τον κάθε ένα ξεχωριστά που αφιέρωσε το χρόνο για να διαβάσει αυτή τη συνέντευξη παίρνοντας μια μικρή γεύση της δικής μας γυμναστικής. Σας περιμένω όλους στο «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΙΚΗΣ»!

Μπορείτε να τον βρείτε:

Μακεδονίας 2, Τρίκαλα, 42132.

Τηλ.: 697 3463930

Facebook: House Of Calisthenics – Trikala Instagram: houseofcalisthenics

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας) είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων …
Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Επιστολή Δημήτρη Κουρέτα στη διοίκηση της τράπεζας για τη ζωτική σημασία της διατήρησης του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της περιοχής …
Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Για βοοειδή με ηλικία έως 10 έτη και για αίγες και αιγοπρόβατα με ηλικία έως 8 έτη …
Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης …