Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για την Επέτειο του 1925» αναφέρει τα εξής:
Η ναζιστική Στρατηγική της Πείνας για την εξόντωση του ελληνικού λαού
Ο Μεγάλος Λιμός με τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς δεν ήταν συνέπεια του πολέμου. Ήταν το αποτέλεσμα Σχεδίου Εξόντωσης του ελληνικού λαού από τη Ναζιστική Γερμανία με τη συμμετοχή Ελλήνων δοσιλόγων.
Ο ελληνικός δοσιλογισμός (ανάμεσά τους και Τρικαλινοί δοσίλογοι), αν και υπαίτιος για σωρεία εγκλημάτων κατά των Ελλήνων, έμεινε ουσιαστικά ατιμώρητος και έγινε προσπάθεια να σβήσει απ’ τη μνήμη του λαού.
70 και πλέον χρόνια μετά, ζητάμε την αποκάλυψη της αλήθειας και την αποκατάσταση της Ιστορίας.
Ερευνητές που κοπίασαν για να συγκεντρώσουν το υλικό τους και επιστήμονες που μελέτησαν τα γεγονότα και το διάβα του χρόνου αναμένεται να μετατρέψουν σε σπουδαία την Ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 3 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Τρικάλων.
Θα υπάρξουν ακόμα αναμνήσεις από συγγενείς θυμάτων των ναζιστών δοσιλόγων.
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «Γερμανική Κατοχή: Η Στρατηγική της Πείνας και η συμμετοχή των δοσιλόγων. Ο ρόλος του Καβράκου».
Η εξ Αθηνών ερευνήτρια Χρηστίνα Σωτήρχου με αδιάσειστα στοιχεία θα τεκμηριώσει τη φοβερή Στρατηγική εξόντωσης του ελληνικού λαού των Γερμανών, με τη συμμετοχή Ελλήνων προδοτών. Θα αναδείξει τον ρόλο του Καβράκου στον Μεγάλο Λιμό και θ’ ανατρέψει όσα λέγονται για τον θάνατό του.
Οι άλλοι ομιλητές είναι: ο γνωστός αρθρογράφος (στην πρώην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ κ.λπ.), διανοούμενος και καθηγητής Φίλιππος Δρακονταειδής (του οποίου ο πατέρας μαζί με τον Νίκο Λέγκα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα χέρια της ναζιστικής ομάδας Χρήστου Μαντζούκα),
– ο Κώστας Μιχαλάκης, φιλόλογος-ιστορικός και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Ν. Τρικάλων (ο οποίος θ’ αναφερθεί στους Τρικαλινούς Εβραίους στα χρόνια της Κατοχής)
– ο Γιώργος Λεπενιώτης (κοινωνιολόγος, ερευνητής, οικολόγος) που θ’ αναφερθεί ιδιαίτερα στην ομάδα Χρ. Μαντζούκα και τους άλλους ντόπιους ναζιστές δοσιλόγους και πώς αυτοί λειτούργησαν στη συλλογική μνήμη των Τρικαλινών.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
Η Γραμματεία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ