Ελλαδα

Γιατί οι στοιχηματικές επιμένουν τόσο πολύ στην ταυτοποίηση του λογαριασμού σας;

10 Apr 2023

Όσοι ασχολούνται με τα σπορ και τα τυχερά παιχνίδια γύρω από αυτά, μπορεί μεν να δίνουν μεγάλη έμφαση στα προγνωστικά στοιχήματος, αποφεύγουν όμως να κατανοήσουν εις βάθος τις υπόλοιπες πλευρές της αγοράς αυτής. Εκεί που η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στο χάρτη με τα κράτη που νομιμοποίησαν τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο. Και στην οποία οι παίκτες οφείλουν να γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις διαδικασίες εμπλοκής τους στο χώρο.

Οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές έχουν λογαριασμό σε κάποια εταιρία στοιχήματος. Ή και σε περισσότερες. Ενώ το πιθανότερο είναι πως έχουν ήδη προχωρήσει στην ολοκλήρωση της ταυτοποίησης τους. Δεν έχουν όμως καταλάβει γιατί οι ιστοσελίδες είναι τόσο «εμμονικές» με το να τηρήσουν τις διαδικασίες επιβεβαίωσης και ταυτοποίησης των λογαριασμών.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς, την ανάγκη των εταιριών για συμμόρφωση με το νόμο αλλά και τι θα πρέπει να προσέχει κάποιος που παίζει με αληθινά χρήματα.

Τα όργανα του κράτους που ορίζουν την αγορά των τυχερών παιχνιδιών έχουν κάνει εδώ και περίπου μια δεκαετία μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για παίκτες και επιχειρήσεις, να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους από τη βιομηχανία αλλά και να προστατευθούν οι παίκτες από εταιρίες που δεν τηρούν τα απαιτούμενα στάνταρ ασφαλείας. Απορροφημένοι από τη μελέτη στα προγνωστικά ποδοσφαίρου, οι περισσότεροι ξεχνούν πως το να εμπιστεύεται κάποιος τα χρήματά του online μπορεί να κρύβει κινδύνους. Τους οποίους όμως κατάφερε να μειώσει αισθητά η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του νόμου του 2021, που βάζει οριστικό τέλος σε διεργασίες πολλών ετών για την τελική μορφή της αγοράς.

Μέρος της τελικής αυτής ρύθμισης είναι η αυστηροποίηση των διατάξεων που έχουν να κάνουν με την ταυτοποίηση των λογαριασμών των παικτών. Το κράτος απαιτεί πλέον από τις εταιρίες να συλλέγουν και να κρατούν πληροφορίες και αρχείο από τους παίκτες τους. Για μια σειρά από λόγους. Αρχικά για να μπορεί το ίδιο να επιβεβαιώνει το πως συμμετέχουν οι παίκτες στο τζίρο και στα κέρδη των εταιριών. Ώστε οι φορολογικοί έλεγχοι να μπορούν να επιβεβαιώνονται ευκολότερα.

Αφετέρου γιατί η ταυτοποίηση φυσικών προσώπων και των εξόδων που κάνουν σε εταιρίες του χώρου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν, πριν τη νομιμοποίηση της αγοράς, που παίκτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον κενό στην κίνηση χρήματος που προέκυπτε από την ανωνυμία των λογαριασμών.

Πλέον, μέσω της ταυτοποίησης, τα περιθώρια για κάτι τέτοιο έχουν στενέψει, καθώς το κράτος και οι εταιρίες μπορούν να ελέγξουν καλύτερα την κατάσταση. Πάντως, η ρύθμιση αυτή βοηθάει σημαντικά και τους παίκτες, καθώς μπορεί να τους προστατέψει καλύτερα σε θέματα υπεύθυνου παιχνιδιού αλλά και επίλυσης διαφορών με τις στοιχηματικές σελίδες. Δεδομένου πως τα αρχεία των κρατικών φορέων ανανεώνονται απευθείας σε περίπτωση σχετικής αναφοράς.

Γνωρίζουμε πάντως πως αρκετοί παίκτες δεν αισθάνονται βολικά όταν καλούνται να αποστείλουν τα απαιτούμενα έγγραφα στις εταιρίες. Ειδικά αν δεν είναι έμπειροι αρκετά ώστε να κατανοούν το πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών αυτών στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η χώρα μας προέρχεται από δεκαετίες κατά τους οποίους οι επιχειρηματικοί όμιλοι της βιομηχανίας δε λειτουργούσαν με σαφείς οδηγίες ως προς το αρχείο των παικτών τους.

Οι νέες γενιές, οι οποίες γνώρισαν το χώρο έτσι το χώρο του στοιχήματος φαίνονται λιγότερο διστακτικές. Οι παλαιότεροι όμως δείχνουν πως ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα μηνύματα που τους καλούν σε ταυτοποίηση. Το σίγουρο είναι πως αν οι απαραίτητες διεργασίες δεν ακολουθηθούν, οι μπουκ μπορούν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των παικτών και να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτούς. Αν είστε από εκείνους που έχουν δεύτερες σκέψεις ως προς τι θα στείλουν μετά από σχετικό αίτημα, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως αυτή είναι μια στάνταρ διαδικασία που σκοπό έχει να σας προστατεύσει παρά να σας βλάψει.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Καρδίτσα: Σουτάρουμε καλάθια, σερβίρουμε κρασί!

Καρδίτσα: Σουτάρουμε καλάθια, σερβίρουμε κρασί!

Όταν το τρίποντο συναντάει το Μεσενικόλα – μια χορηγία που μας αποδεικνύει ότι οι νίκες γίνονται καλύτερες με ένα καλό …
Δωρεάν Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας από το Κέντρο Υγείας Πύλης

Δωρεάν Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας από το Κέντρο Υγείας Πύλης

Διαθέσιμο σε όλες τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, με λήψη Τεστ Παπανικολάου στις Τοπικές Κοινότητες και καθημερινά στη μονάδα του …
Παράταση Διαγωνισμού για το Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας

Παράταση Διαγωνισμού για το Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας

Η νέα προθεσμία για τη δημόσια διαβούλευση ορίζεται έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από υποψήφιους αναδόχους …
Επίσκεψη του «Θεοδωριδείου Κέντρου» στο Μουσείο Πόλης Καρδίτσας

Επίσκεψη του «Θεοδωριδείου Κέντρου» στο Μουσείο Πόλης Καρδίτσας

Οι νέοι του Κέντρου ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις, με έμφαση στην προσβασιμότητα για άτομα με κινητικά προβλήματα …