Άρθρα – Απόψεις

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

10 Sep 2024

  Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Τρικάλων στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών και απαιτεί άμεσα να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα τους.

Δεν ανεχόμαστε όλα να υποτάσσονται στο κυνήγι του κέρδους και όλα μπαίνουν στη λογική του κόστους-οφέλους. Δεν μπορεί να αποτελούν κανονικότητα:

  • Να πλημμυρίζουν κάθε τρεις και λίγο περιοχές και σχολεία, επειδή με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. δεν θεωρούνται επιλέξιμα τα αντιπλημμυρικά έργα σε φτωχές-λαϊκές περιοχές. Να μην είναι ακόμα έτοιμα τα σχολεία που πλημμύρισαν ένα χρόνο μετά και να αναγκάζονται εκατοντάδες παιδιά να μετακινούνται σε άλλες περιοχές.Είναι γνωστή η απαράδεκτη κατάσταση με εκατοντάδες σχολεία να είναι ερείπια, χωρίς αντισεισμική θωράκιση και με υποδομές λειψές και επικίνδυνες, ενώ οι μαθητές στοιβάζονται σε έως και 28άρια τμήματα.
  • Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που καλπάζουν, αλλά και η ενεργειακή φτώχεια στην οποία έχουν καταδικάσει τον λαό λόγω και του χρηματιστηρίου ενέργειας. Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει π.χ. ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός των 776ευρώ, όταν μόνο για το ενοίκιο θα πρέπει να καταβάλει πάνω από τον μισό μισθό του; Πως μπορούν οι εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα της νέας σχολικής χρονιάς;
  • Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν είτε 10ωρα, είτε με ωράρια λάστιχο, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας πολλές φορές και με μισθούς πείνας.
  • Τα ΤΕΦΑΑ μετά από 30 χρόνια λειτουργίας να είναι ακόμα χωρίς εστίες! Οι εργαζόμενοι γονείς δεν μπορούν να νοικιάζουν σπίτια με 300 και 400 ευρώ, δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε την πάλη για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες!

Σαν Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ζητάμε να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις όλα τα κενά σε γενικό – ειδικό εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό (π.χ. καθαριότητα) στα σχολεία. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων. Επισκευή και συντήρηση των σχολείων. Άμεση έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, πυρασφάλειας και έλεγχοι του ηλεκρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Δημιουργία εστιών για τους φοιιτητές τις πόλης μας άμεσα!

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας) είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων …
Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Επιστολή Δημήτρη Κουρέτα στη διοίκηση της τράπεζας για τη ζωτική σημασία της διατήρησης του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της περιοχής …
Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Για βοοειδή με ηλικία έως 10 έτη και για αίγες και αιγοπρόβατα με ηλικία έως 8 έτη …
Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης …