Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024, στις 11:00 π.μ., η εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις μικρής Σαρακοστής» στην ιστορική πλατεία Μεσοχώρι της Πύλης. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύλης, την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης, εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός», που αποτελεί μέρος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και η προβολή των παραδοσιακών εδεσμάτων και προϊόντων της περιοχής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά οι γυναίκες του Συλλόγου Αγίου Βησσαρίωνος και του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, που μαγείρεψαν και πρόσφεραν παραδοσιακά πιάτα από την τοπική κουζίνα, ενώ οι επαγγελματίες της Πύλης παρουσίασαν προϊόντα υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας στη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών.
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του τοπικού μάγειρα Ηλία Σταφυλά, ο οποίος ετοίμασε επί τόπου σαρακοστιανά εδέσματα, εντυπωσιάζοντας με τις τεχνικές του και προσθέτοντας μια δημιουργική πινελιά στις γεύσεις της περιοχής. Το φιλόμουσο κοινό που παρευρέθηκε είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλούσιες γαστρονομικές επιλογές και να γνωρίσει καλύτερα την τοπική παράδοση μέσα από τα εδέσματα.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, Βάϊος Κουτής, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Μαρίνα Πανάγου, και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, Μαριλένα Γκρέκου. Παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πύλης, Αλέξανδρος Τζιουβάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μάκης Παπαγεωργίου, η Δημοτική Σύμβουλος, Βάσω Παλλαντζά, και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Παλαιομοναστήρου, Θωμάς Μποντζιώλης.
Η εκδήλωση άφησε άριστες εντυπώσεις, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν τόσο τις γεύσεις όσο και το εορταστικό κλίμα. Το εγχείρημα αυτό αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού, αλλά και της πολιτιστικής και γαστρονομικής παράδοσης της Πύλης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.