ΠρωτοσέλιδαΥπολοιποι Δημοι

Γέφυρα Διάβας: Μια γέφυρα που έπεσε… και ξανά έπεσε

20 Oct 2024

Ακόμα μια φορά, το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί αγανακτισμένους κατοίκους της Διάβας, αυτή τη φορά στην εκπομπή του Μάνεση, να φωνάζουν για το ίδιο πρόβλημα: τη γέφυρα που, παρά το κόστος 4 και κάτι εκατομμυρίων ευρώ, κατέρρευσε ξανά​.

Οι προσπάθειές τους να συγκινήσουν μέσω των ΜΜΕ συνεχίζονται, αλλά η λύση παραμένει άφαντη, όπως και η ίδια η γέφυρα. Ακόμα και ο δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, αν και χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα για το ζήτημα, μοιάζει περισσότερο να προβάλλεται παρά να επιλύει το πρόβλημα​.

Πώς φτάσαμε εδώ; Το 2016, η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές και κατέρρευσε. Τότε, οι τοπικές αρχές υποσχέθηκαν μια γέφυρα ανθεκτική και ασφαλή για τα επόμενα χρόνια. Όμως, το 2023, η κακοκαιρία “Daniel” έδειξε ότι αυτή η υπόσχεση ήταν μάλλον κούφια, καθώς η γέφυρα ξανάπεσε​.

Αυτό που σοκάρει δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η γέφυρα είναι και πάλι ανύπαρκτη, αλλά ότι οι αρχές παραμένουν “απασχολημένες” με πολιτικές αψιμαχίες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας πιέζει μεν την κυβέρνηση, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Οι κάτοικοι έχουν πλέον στραφεί σε κάθε μέσο, από τηλεοπτικές εκπομπές έως… ανοιχτές προσευχές, μπας και δουν τη γέφυρα να ξαναχτίζεται πριν περάσει άλλος ένας χρόνος​.

Και το καλύτερο; Ακούσαμε πως θα ερευνηθεί το αν τα χρήματα της ανακατασκευής χρησιμοποιήθηκαν σωστά. Λες και αυτό θα σηκώσει τη γέφυρα από τα νερά της! Αντί για πραγματικές λύσεις, συνεχίζουμε να ακούμε υποσχέσεις, χαιρετίσματα και πολλά… λόγια του αέρα. Αν η γέφυρα είχε φωνή, μάλλον θα έλεγε “ακόμα πέφτω”!

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στους Βαλκανικούς η Ντάσκα του Γ.Σ.Τ

Στους Βαλκανικούς η Ντάσκα του Γ.Σ.Τ

Ευκαιρία να εμπλουτίσει την εμπειρία της και να δείξει την αξία της έχει η αθλήτρια του Γ.Σ Τρικάλων Δήμητρα Ντάσκα …
Ο ΔΗΣΥ 20 χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έλυσε το Κυπριακό και τα νέα… τσουνάμια του Αβέρωφ

Ο ΔΗΣΥ 20 χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έλυσε το Κυπριακό και τα νέα… τσουνάμια του Αβέρωφ

Σάββας Ιακωβίδης Ο Κληρίδης και ο Αναστασιάδης κυβέρνησαν τον τόπο για 20 χρόνια. Γιατί δεν έλυσαν το Κυπριακό, αυτοί που …
Διακοπή ρεύματος στην Κόρη Τρικάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Διακοπή ρεύματος στην Κόρη Τρικάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές στην περιοχή Τρικάλων ότι την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος …
Στον Δήμαρχο Λαρισαίων οι παλαιστές της ΕΑΛ Πήγασος

Στον Δήμαρχο Λαρισαίων οι παλαιστές της ΕΑΛ Πήγασος

Με τους παγκόσμιους πρωταθλητές βετεράνων πάλης της ΕΑΛ «Πήγασος» ο Δήμαρχος Λαρισαίων – «Βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας …