Βουλευτική ΕκπροσώπησηΔιαβάστε επίσης

Επίσκεψη της Κατερίνας Παπακώστα στο Συμβουλευτικό Κέντρο και το ΑΤ Τρικάλων

26 Sep 2024

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενημερώθηκε για τη στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και την πρόοδο των εξειδικευμένων μονάδων στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Τρικάλων, όπου ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρει στην υποστήριξη γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις. Το κέντρο παρέχει συμβουλευτική, ψυχολογική, νομική και εργασιακή υποστήριξη, με στόχο την ενδυνάμωση και την προστασία των θυμάτων.

Στη συνέχεια, η κα. Παπακώστα επισκέφθηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο της νέας αυτής μονάδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, τόνισε τη σημασία της κατάλληλης εκπαίδευσης και της επαρκούς στήριξης των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την ενδοοικογενειακή βία.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι η προστασία των θυμάτων είναι απόλυτη προτεραιότητα και ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς δομές και φροντίδα. «Στόχος μας είναι μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών», υπογράμμισε.

Επιπλέον, διαπίστωσε ότι τα δύο υπηρεσιακά οχήματα 4×4, τα οποία εξασφαλίστηκαν μετά από δικό της αίτημα, έχουν ήδη παραδοθεί και ενισχύουν την αστυνομική παρουσία στις ορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων. Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την άμεση χρήση των οχημάτων, τόνισε τη σημασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας των αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε γωνιά του νομού.

Η επίσκεψη της κα. Παπακώστα εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών επαφών της με δομές που ασχολούνται με την υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της πολιτείας στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Η Όλγα Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης»

Η Όλγα Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης»

Σφοδρή επίθεση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη – Στήριξη στη Φάμελλο και σχολιασμός για την πιθανή επιστροφή Τσίπρα …
Ευχαριστίες Δημάρχου και Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου σε Ν. Σακκά και ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ευχαριστίες Δημάρχου και Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου σε Ν. Σακκά και ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, καθώς και στα μέλη της ΠΕΔ, απέστειλαν …
Όλα έτοιμα για τον 10ο Αχίλλειο Άθλο στα Φάρσαλα

Όλα έτοιμα για τον 10ο Αχίλλειο Άθλο στα Φάρσαλα

Δυναμική συμμετοχή αθλητών και σημαντικές παρουσίες στη φετινή διοργάνωση, με την Παραολυμπιονίκη Λήδα Μανθοπούλου ως πρέσβειρα των αγώνων …
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο Κωνσταντίνο Καραβασίλη, ετών 83, κηδεύουμε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου …