‘’ Ο βουλευτής Καρδίτσας σημείωσε ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη συνέχεια των έργων Συκιάς και Μεσοχώρας’’
Τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Π.Ε. Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός. Στον χώρο των εγκαταστάσεων τον υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Υδροηλεκτρικού Σταθμού κ. Σταφυλά, καθώς και εργαζόμενοι.
Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού.
Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη του για τον κάμπο της Θεσσαλίας.
Ο κ. Κωτσός επισήμανε ότι:
«Πρόκειται για ένα θεσσαλικό έργο πολλαπλού σκοπού, που ένα τμήμα του (Φράγμα-τεχνητή λίμνη) βρίσκεται στα Άγραφα, στην κεντρική και ανατολική Πίνδο και αξιοποιεί υδατικούς πόρους της λεκάνης Αχελώου (ΛΑΠ GR15), ενώ ένα άλλο τμήμα του (Υδροηλεκτρικός σταθμός και αρδευτικό έργο) βρίσκεται στη λεκάνη Πηνειού (ΛΑΠ GR16) του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας (ΥΔ 08).
Το νερό του χρησιμοποιείται για παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, για την ύδρευση της Καρδίτσας και άλλων οικισμών και για την άρδευση τμήματος του θεσσαλικού κάμπου, κυρίως στην Π.Ε. Καρδίτσας.
Η μετέπειτα τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Πλαστήρα είχε ως αποτέλεσμα να απαιτείται ιδιαίτερη διαχείριση του ταμιευτήρα.
Είναι λοιπόν αναγκαίο με τον ίδιο τρόπο να προχωρήσουν και τα έργα Συκιάς και Μεσοχώρας, καθώς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση του υδατικού ζητήματος της Θεσσαλίας και θα ενισχύουν το εθνικό δίκτυο ενέργειας. Τα δυο αυτά κομβικής σημασίας έργα αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία ενίσχυσης του οικονομικού και παραγωγικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, της Δυτικής Θεσσαλίας. Άλλα κυρίως δίνουν λύση στο μεγάλο ζήτημα της έλλειψης υδάτων πόρων, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας. Κρίνεται επιτακτικό να μην επιτραπεί να δημιουργηθούν θύλακες «χαμένων πατρίδων» μέσα στην ίδια μας τη χώρα, εξαιτίας της κλιματικής κατάρρευσης και μιας πιθανής ερημοποίησης της Θεσσαλίας στο μέλλον.
Είναι επίσης ανάγκη η Λίμνη Πλαστήρα να αποτελέσει ένα κόμβο διασύνδεσης της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και έναν ταξιδιωτικό προορισμό, που θα ωθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν και την ενδοχώρα, μέσω των υδροπλάνων.
Επιβάλλεται να μη χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία, που θα συμβάλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη».