Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Επανένωση δεσμών μέσω ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανάμεσα στα Τρίκαλα και το Amberg

25 Jul 2024

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται η ανανέωση των δεσμών ανάμεσα στα Τρίκαλα και το Amberg της Γερμανίας μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα λάβουν χώρα από τις 29 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2024.

Συνολικά 48 νέοι και νέες αθλητές/τριες από τα Τρίκαλα θα ταξιδέψουν στη γερμανική πόλη Amberg, όπου θα συμμετάσχουν σε φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τους ομολόγους τους από την αδελφοποιημένη πόλη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του “Προγράμματος ανταλλαγών νέων αθλητών και αθλητριών (16 έως 29 ετών) από τον χώρο του ομαδικού αθλητισμού”, το οποίο ξεκίνησε το 2023.

Οι Δήμοι Τρικκαίων και Amberg, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ), υπέβαλαν και πέτυχαν την έγκριση της πρότασής τους από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και το Υπουργείο Νεολαίας και Οικογένειας της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2023.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως, καλύπτοντας τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου Τρικκαίων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία, οι αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως:

  • Κοινές αθλητικές δραστηριότητες και προπονήσεις
  • Γνωριμία και αλληλεπίδραση με τους Γερμανούς αθλητές
  • Μίνι τουρνουά
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών
  • Υποδοχή από τον Δήμαρχο Amberg, Michael Cerny
  • Εργαστήρια για την κοινή πορεία της Ελληνικής και Γερμανικής Γλώσσας
  • Αξιολόγηση του προγράμματος

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, σε χαιρετισμό του προς τον Δήμαρχο Amberg, Michael Cerny, τόνισε: «Πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά, αυτοί οι φιλικοί αγώνες, θα ενισχύσουν όχι μόνο το πνεύμα της αδελφοποίησης, αλλά και την προσπάθεια να ασχοληθούν ακόμη περισσότεροι νέοι και νέες με τον αθλητισμό, ως διέξοδο και ως πραγματική ανάγκη».

Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια των προσπαθειών ανανέωσης των δεσμών των δύο πόλεων, που είχαν ατονήσει λόγω της πανδημίας. Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών σχέσεων ανάμεσα στα Τρίκαλα και το Amberg, επαναφέροντας τις παραδόσεις και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους νέους των δύο πόλεων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Μουσείου κρασιού και τσίπουρου προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μουσείου κρασιού και τσίπουρου προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη δημιουργία Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού …
Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο 1ο διεθνές συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο 1ο διεθνές συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας …
Επίσημη έναρξη & Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Επίσημη έναρξη & Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Η τελετή του Αγιασμού στο 1ο Δ.Σ. Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς 2024-25 …
«Καλή χρονιά» για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

«Καλή χρονιά» για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

Τη νέα σχολική χρονιά υποδέχθηκαν με αγιασμό το προσωπικό, οι φιλοξενούμενοι/ες και οι γονείς – κηδεμόνες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” …