Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Ενώνονται με υδάτινες διαδρομές Ληθαίος και Αγιαμονιώτης στα Τρίκαλα!

4 Aug 2023

Πρόταση χρηματοδότησης ύψους 20εκ ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας

Το επόμενο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων με έργα ύψους 20 εκ ευρώ τα οποία εφόσον εγκριθούν θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά στην οποία καθορίστηκαν τα βασικά σημεία και έργα τα οποία θα υποβληθούν ως πρόταση στην κατεύθυνση αυτή.

 

Υδάτινη Διαδρομή

Το πρώτο αυτό έργο αποτελείται από δύο υποέργα, το οποίο έχει προκαλέσει ήδη ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι υδάτινες διαδρομές Ληθαίου και Αγιαμονιώτη αλλά και η μεταξύ τους σύνδεση.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση αφορούν τα εξής:

  1. Τη δημιουργία μιας μεγάλης υδάτινης διαδρομής δίπλα από τις όχθες του Ληθαίου, τόσο προς την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, όσο και προς τις Καρυές.
  2.  Την ένωση των δύο βασικών ποταμών των Τρικάλων (Ληθαίος και Αγιαμονιώτης) κοντά στις Καρυές.
    Γύρω από την ιδέα αυτή συζητήθηκαν στη σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023, όλα τα δεδομένα:
    – η υπάρχουσα μελέτη για την ανάδειξη του Αγιαμονιώτη ποταμού (λιμανάκι, ποδηλατικές διαδρομές, διαδρομές για πεζούς, χώρος ήπιων εκδηλώσεων κ.α.).
    – η χρηματοδότηση (από το ΠΕΠ Θεσσαλίας)
    – ο προγραμματισμός των διαδικασιών (φάκελος υποβολής, προθεσμίες, τροποποιήσεις)
    – το πεδίο εφαρμογής των παρεμβάσεων (ιδιοκτησίες, μελέτες, τεχνικά στοιχεία).

Προτεραιότητα των σχεδίων είναι να η διευκόλυνση πεζών και ποδηλατών αλλά και πράσινων διαδρομών που θα προσελκύσουν κατοίκους και επισκέπτες.

Στη σύσκεψη, τα τεχνικά ζητήματα έθεσε ο αντιδήμαρχος Εργων Γιώργο Καταβούτα, η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδ. Σαργιώτη και ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας παρουσίασαν τα συγκεκριμένα στοιχεία του έργου, ενώ παρέστη και ο προϊστάμενος του τμήματος Έξυπνης Πόλης κ. Σωτ. Παιάνας.

Start Ups

Πέρα από αυτό, στο ΠΕΠ Θεσσαλίας θα στηριχτεί και η προσπάθεια ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη δημιουργία ενός νέου κόμβου νεοφυών επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα σημαντικό κίνητρο και εργαλείο σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην περιοχή μας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


Μικροί καλλιτέχνες δημιουργούν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα

Μικροί καλλιτέχνες δημιουργούν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα

Με χρώματα και φαντασία, τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στέλνουν μηνύματα για ασφαλείς και άνετους δημόσιους χώρους …
Ξέσπασμα λύσσας σε φώκιες ανοιχτά της Νότιας Αφρικής – Προειδοποιήσεις για αυξημένες επιθέσεις

Ξέσπασμα λύσσας σε φώκιες ανοιχτά της Νότιας Αφρικής – Προειδοποιήσεις για αυξημένες επιθέσεις

Πρώτη φορά που ανιχνεύεται εξάπλωση της λύσσας σε θαλάσσια θηλαστικά – Προβληματισμός για τις επιπτώσεις σε ανθρώπους και άγρια ζωή …
Έφυγε από τη ζωή ο 57χρονος Γεώργιος Αγγέλης

Έφυγε από τη ζωή ο 57χρονος Γεώργιος Αγγέλης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε την κηδεία του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, υιού και αδελφού, Γεωργίου Αγγέλη, ετών 57, που θα …
Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

Λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και με την απαγόρευση της χρήσης κινητών εντός σχολικών συγκροτημάτων να ισχύει, ένα …