ΚοσμοςΠρωτοσέλιδα

Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

20 Sep 2024

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ εξαπολύει δεκάδες επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, μετά από τις φονικές εκρήξεις ασυρμάτων που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες μέλη της οργάνωσης.

Οι εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κλιμακώθηκαν επικίνδυνα καθώς το Ισραήλ προχώρησε σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο, στοχεύοντας εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ. Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τις επιδρομές ως τις σφοδρότερες που έχουν σημειωθεί από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών εντείνονται. Οι επιθέσεις έρχονται ως απάντηση σε μια σειρά εκρήξεων ηλεκτρονικών συσκευών (ασυρμάτων και pagers), που αποδίδονται στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι εκρήξεις αυτές προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 32 ατόμων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων, κυρίως μελών της Χεζμπολάχ.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. «Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και βαρύτερο τίμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του Ισραήλ.

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ πυροδοτήθηκαν μετά από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου» από το Τελ Αβίβ, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές. Ο Νασράλα υποσχέθηκε αντίποινα, καθώς η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις στα ασύρματα και τους pagers συνιστούν μια σοβαρή παραβίαση της λιβανέζικης κυριαρχίας​..

Αυτή η αναζωπύρωση της σύγκρουσης ενισχύει τις ανησυχίες για ευρύτερη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, με διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Κλειστό το κεντρικό κτήριο του Μύλου Ματσόπουλου - Ανοικτά τα υπόλοιπα

Κλειστό το κεντρικό κτήριο του Μύλου Ματσόπουλου – Ανοικτά τα υπόλοιπα

Ο Δήμος Τρικκαίων διευκρινίζει ότι το μουσείο στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Ματσόπουλου , που φιλοξενεί το Βιομηχανικό Μουσείο …
Επίσκεψη του Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στη Φαρκαδόνα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στη Φαρκαδόνα

Η “Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας” καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν αύριο, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας …
Τα παιδιά, η πάλη και ……. ο ΑΠΣ Τρίκαλα!!!

Τα παιδιά, η πάλη και ……. ο ΑΠΣ Τρίκαλα!!!

Ο αθλητισμός δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο προαγωγής και βελτίωσης του ανθρώπου.  …
Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Οι εγγραφές θα γίνονται κατά τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού …