Σε μια διήμερη ( 17 και 18 Φεβρουαρίου) εκπαιδευτική εκδρομή πλούσια σε παραστάσεις είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Πρώτος σταθμός, οι Δελφοί, ο «ομφαλός της γης» και το κέντρο της σοφίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και γνώρισαν με τη βοήθεια ξεναγού μοναδικά ευρήματα, όπως το Θόλο της Αθηνάς Προναίας, την Ιερά οδό με το Ναό του Απόλλωνα, τη Στοά και το Θησαυρό των Αθηναίων, το Στάδιο και το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Έπειτα, επισκέφτηκαν το σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών και θαύμασαν εντυπωσιακά εκθέματα, όπως ο Ηνίοχος, ο Ασημένιος Ταύρος ο Μαρμάρινος Ομφαλός, η Σφίγγα των Ναξίων και το άγαλμα του Αντίνοου.
Μετά από μια βόλτα στην – σαν από άλλη εποχή- Ναύπακτο με το ενετικό λιμανάκι, τον πετρόκτιστο φάρο και το επιβλητικό φρούριο, σειρά είχε το Μεσολόγγι. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην Ιερή πόλη- με τη βοήθεια ξεναγού- με στάσεις στον Κήπο των Ηρώων με τον εμβληματικό Τύμβο των Ηρώων και τα ταφικά μνημεία του Μάρκου Μπότσαρη και του λόρδου Βύρωνα αλλά και στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Θα ήταν παράλειψη να αφήσει κανείς τη συγκεκριμένη πόλη χωρίς να επισκεφτεί τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου με τις χαρακτηριστικές πελάδες -τα ξύλινα σπίτια που μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό-, τα ιβάρια -τα φυσικά ιχθυοτροφεία- και τις γάιτες- τις βάρκες των ντόπιων ψαράδων. Στην Τουρλίδα οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψή τους σε ένα ιδιαίτερο μουσείο, το «Μουσείο Άλατος», όπου είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας (όπως τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία ή τη θρησκεία), να γνωρίσουν τα είδη των αλατιών και την ποικιλία των χρωμάτων τους, να ενημερωθούν για μερικές από τις 14.000 χρήσεις του, να πληροφορηθούν για τις αλυκές αλλά και για τα πτηνά που ενδημούν στον υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας. Η εκδρομή έκλεισε με περιήγηση στην γραφική λίμνη και το Κάστρο των Ιωαννίνων.
Τους 60 μαθητές του σχολείου συνόδευσαν οι εκπ/κοί: Σκαμπαρδώνης Η., Βόβες Μ., Καλογήρου Μ. και Παναγιώτου Σ.