ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ – Οδηγός για τον β’ γύρο

12 Oct 2024

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, διεξάγεται ο β’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τις κάλπες να είναι ανοιχτές από τις 07:00 έως τις 19:00.

Η εκλογική διαδικασία του β’ γύρου για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν θα μπορούν να το κάνουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξαρτήτως από το τμήμα στο οποίο ψήφισαν στον α’ γύρο.

Δικαίωμα Ψήφου

Δικαίωμα συμμετοχής στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο των εκλογών που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2024. Δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών ή ψηφοφόρων σε αυτήν τη φάση, καθώς η διαδικασία βασίζεται στο κλειστό μητρώο ψηφοφόρων του α’ γύρου​.

Διαδικασία Ψηφοφορίας

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν παρουσιάζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης. Σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι δεν απαιτείται πλέον η καταβολή αντιτίμου για την ψήφο στον β’ γύρο​.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα σύμβολα που γίνονται δεκτά στο ψηφοδέλτιο είναι ο σταυρός (+), το χι (x), ή το τικ (ν), και η σήμανση μπορεί να τοποθετηθεί είτε αριστερά είτε δεξιά από το όνομα του υποψηφίου​.

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή θα ελέγχει τη λίστα των ψηφοφόρων, ενώ, σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων με το σύστημα διαπίστευσης, η διαδικασία θα διακόπτεται προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία​.

Η συμμετοχή σας είναι κρίσιμη για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που θα καθορίσει την πορεία του κόμματος τα επόμενα χρόνια.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:10 του Σαββάτου (12/10) στην περιοχή της Φωκίδας …
Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Θωμά Καλύβα

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Θωμά Καλύβα

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας Μαρίας Θωμά Καλύβα …
Κρίσιμος β' γύρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης και Δούκας στη μάχη της κάλπης

Κρίσιμος β’ γύρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης και Δούκας στη μάχη της κάλπης

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα καθορίσει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο υποψήφιους να διεκδικούν την ηγεσία σε …
Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης τελικά δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μπλόκαρε …