Η Βέφα Αλεξιάδου, η εμβληματική τηλεοπτική μαγείρισσα που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 91 ετών.
Γεννημένη στο Βόλο στις 13 Μαρτίου 1933, η Βέφα Αλεξιάδου σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ, εστιάζοντας στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.
Ήταν σύζυγος του καθηγητή Κωνσταντίνου Αλεξιάδη, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, την Αλεξία και την Άντζελα. Δυστυχώς, η οικογένεια αντιμετώπισε τραγικές απώλειες, καθώς η Αλεξία απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στις 29 Οκτωβρίου 2014, ενώ η Άντζελα έφυγε από τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 2015.
Η Βέφα Αλεξιάδου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή “Πρωινός Καφές” του ΑΝΤ1, όπου παρουσίαζε συνταγές και μαγειρικά μυστικά. Η συμβολή της στην ελληνική κουζίνα ήταν ανεκτίμητη, καθώς τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και τιμηθεί με διεθνή βραβεία, όπως το “Best Culinary Business Professional” το 2000 στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μαγειρικής στο Perigueux της Γαλλίας.
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας.