Καρδίτσα

Δυο σημαντικές παρουσίες της ελληνικής τέχνης και μουσικής – Νίκος Ευθυμιάδης και Μικτή Χορωδία Καρδίτσας στην Αλβανία

18 Oct 2024


Στην Αυλώνα και τα Τίρανα

Εξαιρετικές και σημαντικές συναυλίες μουσικής πραγματοποίησε ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης από 9 έως 14 Οκτωβρίου 2024 στην Αυλώνα και στα Τίρανα της Αλβανίας.

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη συναυλία της Μικτής Χορωδίας Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη στο πανέμορφο θέατρο της πόλης παρουσία πλήθους της Ελληνικής κοινότητας της περιοχής καθώς και σημαντικών παραγόντων της Ελληνικής Πρεσβείας και των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η συναυλία έκλεισε με την κορυφαία λαϊκή καντάτα “Επιφάνια Αβέρωφ” των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αλβανία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 το βράδυ στο θέατρο ΄Petro Marko΄ στην Αυλώνα από το Νίκο Ευθυμιάδη και τη Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, ενώ παρουσίασαν και έργα της έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Μια σημαντική συναυλία και σε μια μαγευτική πολυπολιτισμική βραδιά πραγματοποίησε η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας -Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στην κατάμεστη από κόσμο Καθολική Εκκλησία των Τιράνων .

Τρεις διαφορετικοί κόσμοι, 3 διαφορετικές μουσικές κουλτούρες απο Αλβανία, Γαλλία και Ελλάδα υπό την σκέπη της Ευρώπης της Συνύπαρξης και της Συμπερίληψης στο πλαίσιο του προγράμματος VIC.

Η Ελληνική Χορωδία ερμήνευσε ένα πρόγραμμα από την αρχαία Ελλάδα, την βυζαντινή μονοφωνική παράδοση και την πολυφωνική της έκφανση μέχρι έντεχνη Ελληνική μουσική.

Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκε και σχολιάστηκε θετικά το acapella αρχαιοελληνικό και θρησκευτικό πρόγραμμα της Μικτής Συμπεριληπτικής Χορωδίας Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης από ειδικούς από διάφορα μέρη της Ευρώπης που παρευρέθηκαν στη συναυλία, που έδενε απόλυτα και με την ιερότητα του χώρου.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρουσία της Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Καρδίτσας και του Νίκου Ευθυμιάδη με την Χορωδία της Πόλης της Καρδίτσας, πρεσβεύοντας την σπουδαία χορωδιακή – μουσική παράδοση και υπερασπιζόμενοι με σεβασμό και αξιοπρέπεια παγκοσμίως τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Τέχνη.

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

Pressroom
Author: Pressroom

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 21/10/2024 έως 27/10/2024

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 21/10/2024 έως 27/10/2024

Ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Οκτωβρίου 2024, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής …
Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων - Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για τον Μύλο των Ξωτικών

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για τον Μύλο των Ξωτικών

Θέματα του Μύλου των Ξωτικών απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά και των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού …
Απεβίωσε ο Μιχαήλ Γκάνιας σε ηλικία 80 ετών

Απεβίωσε ο Μιχαήλ Γκάνιας σε ηλικία 80 ετών

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μιχαήλ Ν. Γκάνιας, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους του …
Επιτυχημένα εγκαίνια του Κ.Α.Π.Η Μουζακίου με πλήθος κόσμου και νέες δράσεις

Επιτυχημένα εγκαίνια του Κ.Α.Π.Η Μουζακίου με πλήθος κόσμου και νέες δράσεις

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 16/10, τα εγκαίνια του Κ.Α.Π.Η Μουζακίου …