ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Δημήτρης Κουρέτας: Με αμεσότητα και θέληση για αλλαγή

4 Oct 2023

Η κεντρική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη στα Τρίκαλα

Σε ένα ιδιαίτερα «ζεστό» κλίμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα στα Τρίκαλα. Ο κ. Κουρέτας απευθύνθηκε σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες κοινό που έσπευσε να ακούσει την πολιτική πρόταση του γνωστού ακαδημαϊκού αλλά και πλέον, κομβικού πολιτικού προσώπου της περιφέρειας.

Στην ομιλία του, όπως ήταν και αναμενόμενο μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη τη Θεσσαλία, αναφέρθηκε στα ζητήματα που ανέκυψαν σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Ο κ. Κουρέτας, αναφέρθηκεστους λόγους που οδήγησαν, όπως επισήμανε, τη Θεσσαλία στη βιβλική καταστροφή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της σήμερα, για να αναλύσει στη συνέχεια την δική του πρόταση. Επανέλαβε χαρακτηριστικά, ότι «με τα χρήματα που η κεντρική εξουσία  έδωσε στον κ. Αγοραστό για αντιπλημμυρικά  έργα, εκείνος υλοποιούσε έργα ψηφοθηρικής σκοπιμότητας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του απευθύνει ερωτήματα «φωτιά», που αφορούν σε εγκληματικές παραλείψεις του για την καταστροφή της Θεσσαλίας και τέλος, η Κυβέρνηση του αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα αξιολογώντας τον ως επικίνδυνο δημόσιο λειτουργό!»

Όσον αφορά την πρόταση του συνδυασμού του, «Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Αγοραστό, πορευόμαστε με Σχέδιο. Έτσι, στο πρόγραμμά μας, μελετημένο από καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλους ειδικούς, περιγράφονται, τόσο οι άμεσες προτεραιότητες, όσο και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της Θεσσαλίας. Εκ των ων ουκ άνευ συμπεριλαμβάνονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και μάλιστα ενισχυμένα με τις αυστηρότερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε».

Συγκινητική η στιγμή που πρώην φοιτήτρια του κ. Κουρέτα και νυν συνεργάτιδα πια, τον κάλεσε στη σκηνή για την ομιλία του αλλά και ο πρόλογος του ίδιου, στον οποίο εξιστόρησε το πρώτο διάστημα κατά το οποίο ανέλαβε πανεπιστημιακά καθήκοντα στη Θεσσαλία αλλά και στις εντυπώσεις του από την περιοχή τότε.

Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

Μουσείου κρασιού και τσίπουρου προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μουσείου κρασιού και τσίπουρου προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη δημιουργία Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού …
Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο 1ο διεθνές συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο 1ο διεθνές συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας …
Επίσημη έναρξη & Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Επίσημη έναρξη & Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Η τελετή του Αγιασμού στο 1ο Δ.Σ. Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς 2024-25 …
«Καλή χρονιά» για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

«Καλή χρονιά» για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

Τη νέα σχολική χρονιά υποδέχθηκαν με αγιασμό το προσωπικό, οι φιλοξενούμενοι/ες και οι γονείς – κηδεμόνες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” …