Αθλητικα

Δημήτρης Γάλλος: «Παντρέψαμε την αγάπη για την ΑΕΚ με το καθήκον μας»

15 Oct 2024

ΦΩΤΟ: Γάλλος Δημήτρης
Δημήτρης Γάλλος «Παντρέψαμε την αγάπη για την ΑΕΚ με το καθήκον μας» δηλώνει ο Τρικαλινός διασώστης

Η ΑΕΚ πρωτοπορεί στο κομμάτι της διασφάλισης της υγείας των φιλάθλων. Ο υπεύθυνος εθελοντών διασωστών στην OPAP Arena, Δημήτρης Γάλλος, ο οποίος κατάγεται από το Μαυρέλι Τρικάλων, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βαγγέλη Νεραντζιά για την αποστολή αυτή που σώζει ζωές.

«Είμαστε φίλαθλοι της ΑΕΚ, έχουμε παντρέψει την αγάπη μας για την αγάπη και την εγκατάσταση με την τεχνογνωσία της δουλειάς μας. Εύχομαι να βρεθούν και άλλες ομάδες που θα κάνουν το ίδιο», τόνισε ο άλλοτε βολεϊμπολίστας από τα Τρίκαλα και πρόσθεσε:

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ από τη μέρα των εγκαινίων έχει δημιουργηθεί μια ομάδα με 290 άτομα και σε κάθε αγώνα επιχειρούν 80-100 εθελοντές διασώστες. Αντικείμενό τους είναι η φροντίδα σε θέματα υγείας όλων των φιλάθλων της ΑΕΚ. Έχουμε δώδεκα εξωτερικούς αυτόματους απινιδωτές και οι διασώστες συγκεντρώνονται στο γήπεδο πριν έρθουν οι φίλαθλοι, ώστε να διασφαλίσουν την είσοδο, ενώ φεύγουν τελευταίοι, ώστε να μη συμβεί κάτι και όταν αδειάζει το γήπεδο, γιατί έχουμε αρκετά περιστατικά σε όλα τα γήπεδα. Η ομάδα μας διαθέτει επαγγελματίες της υγείας, γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ακόμη και ψυχολόγο. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, εμείς έχουμε το δικό μας οργανόγραμμα και εκπαιδευόμαστε συνεχώς. Η UEFA μάς εμπιστεύτηκε για τον τελικό του Conference. Εκπαιδευτήκαμε όλοι την εβδομάδα γι’ αυτό. Δεν έλειψαν τα συμβάντα, όπως ένα καρδιολογικό περιστατικό Ιταλού φιλάθλου που έπαθε ανακοπή, αλλά καταφέραμε να τον ανατάξουμε με απινιδωτή, έκανε επείγουσα στεφανιογραφία και τώρα χαίρει άκρας υγείας», είπε.

 

Pressroom
Author: Pressroom

Συνάντηση με σύμβουλο Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς

Συνάντηση με σύμβουλο Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς

Δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για τα αδέσποτα ζώα – Συνάντηση με τη σύμβουλο της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Ζυντροφιάς …
Αστροβραδιά στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας

Αστροβραδιά στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας

Μεθαύριο Πέμπτη, 17 Οκτώβρη, η “αστροβραδιά” στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας …
Ο Κώστας Τσιάρας στο 8th Sustainability Summit του Economist

Ο Κώστας Τσιάρας στο 8th Sustainability Summit του Economist

Δύσκολη εξίσωση η διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας και η ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πρέπει να τη λύσουμε …
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων στο Βουκουρέστι

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων στο Βουκουρέστι

Άλλη μια μεγάλη εκδρομή – αποστολή για τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων στο εξωτερικό ! …