Διαβάστε επίσηςΛάρισα

Δική «Ιανός»: Διέκοψε για τις 19/6 – Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την ακυρότητα του κλητηρίου θεσπίσματος

30 May 2024

Οι κατηγορίες και οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της 40χρονης από το Μουζάκι Καρδίτσας που έχασε τη ζωή της

Για τις 19 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη των δέκα κατηγορουμένων για την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2020 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος καθώς όπως ανέφεραν υπάρχουν ασάφειες σχετικά με τις διατάξεις με τις οποίες παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του μετά την διακοπή στις 19 Ιουνίου. Να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Ιωάννης Μαγκούτας απέρριψε το αίτημα περι ακύρωσης του κλητηρίου θεσπίσματος, όπς τόνισε το larissanet.gr.

Θυμίζουμε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δέκα μεταξύ των οποίων ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός,  ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι η πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης φαρμακοποιού από το Μουζάκι Καρδίτσας που έχασε τη ζωή της όταν το όχημα της βρέθηκε στα νερά του Πάμισου ποταμού.

Trikalanews
Author: Trikalanews

MyCoast: Πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ για παραβάσεις σε παραλίες μετά από 20.500 ελέγχους

MyCoast: Πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ για παραβάσεις σε παραλίες μετά από 20.500 ελέγχους

Σαρωτικοί έλεγχοι αποκάλυψαν εκατοντάδες παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα, με σφραγίσεις επιχειρήσεων και αυστηρά πρόστιμα για την προστασία του αιγιαλού …
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το κράτος στο κινητό του πολίτη

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το κράτος στο κινητό του πολίτη

Η Ελλάδα επενδύει σε Τεχνητή Νοημοσύνη και νέες τεχνολογίες για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και της υγείας, με στόχο την …
Τρίκαλα: 52χρονος κλείδωνε τη γυναίκα του στο σπίτι όταν έφευγε για δουλειά

Τρίκαλα: 52χρονος κλείδωνε τη γυναίκα του στο σπίτι όταν έφευγε για δουλειά

Ο δράστης κρατούσε κλειδωμένη τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, προκαλώντας ανησυχία στους γείτονες και παρέμβαση της αστυνομίας …
Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Νταϊλιάνη

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Νταϊλιάνη

Η Ελένη Ιωάν. Νταϊλιάνη, σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή …