Βουλευτική ΕκπροσώπησηΚαρδίτσα

Χωρίς νέα διοίκηση και πολλά προβλήματα το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας

14 Oct 2024

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα προβλήματα του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας, σχετικά με τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απουσία νέας διοίκησης.

Αναφορά προς την κ. Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατέθεσε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαρίνα Κοντοτόλη, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή στα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων, για τις ενέργειές της με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος.

Ειδικότερα το βασικό ζήτημα έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έχει οριστεί ακόμα νέα διοίκηση με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Επιπλέον η σύμβαση με την υπηρεσία καθαρισμού, έχει λήξει. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υπηρεσίες υγιεινής και επηρεάζονται τόσο τα φιλοξενούμενα παιδιά, όσο και οι εργαζόμενοι. Τέλος οι υπερωρίες του 2024 δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, γεγονός που δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυσμενές εργασιακό περιβάλλον.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για την κ. Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

ΘΕΜΑ: «Χωρίς νέα διοίκηση και με πολλά προβλήματα το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της το δημοσίευμα του site karditsalive.net, με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, τo καταθέτει ως Αναφορά προς την κ. Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καλώντας την να απαντήσει εάν σκοπεύει να βγάλει άμεσα προκήρυξη, με σκοπό να οριστεί νέα διοίκηση και να ληφθούν επιτέλους κρίσιμες αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας.

Στο εν λόγω δημοσίευμα ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων:

  • Το γεγονός πως δεν έχει οριστεί ακόμη νέα διοίκηση, δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος.
  • Η σύμβαση με την υπηρεσία καθαρισμού του χώρου έχει λήξει με αποτέλεσμα, να μην υπάρχουν οι απαραίτητες υπηρεσίες υγιεινής, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους εργαζόμενους.
  • Οι υπερωρίες του έτους 2024, δεν έχουν πληρωθεί, γεγονός που επιβαρύνει την καθημερινότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα δυσμενές εργασιακό περιβάλλον.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2024
Ακολουθεί το δημοσίευμα του site karditsalive.net, με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων
Η καταθέτουσα Βουλευτής
Μαρίνα Κοντοτόλη

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας επιθυμεί να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα.

Παρά τη σημασία του έργου που προσφέρουμε, δεν έχει ακόμη οριστεί νέα διοίκηση, γεγονός που δημιουργεί καθυστερήσεις στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. Παράλληλα, η σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού έχει λήξει, αφήνοντας τον χώρο χωρίς τις απαραίτητες υπηρεσίες υγιεινής και καθαριότητας, γεγονός που επηρεάζει τόσο τα φιλοξενούμενα παιδιά όσο και τους εργαζομένους.

Επιπλέον, παραμένουμε απλήρωτοι για τις υπερωρίες του έτους 2024, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την καθημερινή μας ζωή και τον προϋπολογισμό των οικογενειών μας. Η καθυστέρηση στις πληρωμές, σε συνδυασμό με τα λειτουργικά προβλήματα, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα δυσμενές εργασιακό περιβάλλον, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στα παιδιά. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΑΠΑΝΙΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ
H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΗ ΑΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

 

Pressroom
Author: Pressroom

Κάλεσμα Πολιτιστικών Συλλόγων για συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Κάλεσμα Πολιτιστικών Συλλόγων για συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Καλούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2024 …
Εξιχνίαση Κλοπής και Σύλληψη για Παράβαση Οπλοκατοχής στη Θεσσαλία

Εξιχνίαση Κλοπής και Σύλληψη για Παράβαση Οπλοκατοχής στη Θεσσαλία

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εξιχνίασε υπόθεση κλοπής που σημειώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 12ης Οκτωβρίου 2024 …
«Ομάδες Γονέων» από το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων – 26 χρόνια δίπλα στην οικογένεια

«Ομάδες Γονέων» από το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων – 26 χρόνια δίπλα στην οικογένεια

Για 26η χρονιά το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Τρικάλων Π.Ε. Τρικάλων στηρίζει την τρικαλινή οικογένεια, διοργανώνοντας «Ομάδες Γονέων» …
Ήττα 0-2 των γυναικών του ΑΟ Τρίκαλα από τον ΠΑΟΚ

Ήττα 0-2 των γυναικών του ΑΟ Τρίκαλα από τον ΠΑΟΚ

 Γνώριζαν καλά τη δυσκολία του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να κάνουν φιλότιμη προσπάθεια οι γυναίκες …