Άρθρα – ΑπόψειςΚαρδίτσα

Αστ. Βασιλάκος: Μεγάλη αναταραχή… στον Πάμισο Ποταμό (ΦΩΤΟ)

18 Jun 2024

Αγαπητοί Πολίτες

Με ανησυχία παρατηρούμε τελευταία στο Μουζάκι πως ενώ συνεχίζουν να παραλείπονται τα αυτονόητα! εν τούτοις εμείς ξαναζούμε την εικόνα με τα περιβόητα αέναα έργα της δημιουργικής ασάφειας! με το πέρα-δώθε των χωμάτων! και την ολιστική προσέγγιση στα χαμένα! των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Αυλάκια! καινούργια και πλαστικοί αγωγοί! στρώνονται πάλι με συρματοκιβώτια χωρίς κανέναν περιβαλλοντικό σχεδιασμό, μέσα στο διαλυμένο υδάτινο περιβάλλον του Παμίσου, ενώ δίπλα δραστηριοποιείται καθημερινά η συμπαθής τάξη των ανθρώπων που ζούνε από τις αστοχίες των κατεστραμμένων έργων της δήθεν! αποκατάστασης βλαβών «Ιανού! Daniel Elias! Διομήδης! Αθηνά κ.α. θεομηνιών».

Τέσσερα χρόνια βιώνουμε ποτάμι λαθών και παραλείψεων στον πραγματικό κόσμο της επικίνδυνης τυχόν! αστοχίας μελετών και κακοτεχνίας έργων! Των περίεργων! κρυφών! και ανεπιβεβαίωτων! δήθεν περιβαλλοντικών εξαιρέσεων! Της προκλητικής ανευθυνότητας! αδράνειας! και αδιαφορίας! Και τον ακατανόητο εφησυχασμό όλων Κρατικών, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Περίπτωση μελέτης συνεπειών που έχουν οι αυθαίρετες, ανεξέλεγκτες και χωρίς πράσινο πρόσημο και σχεδιασμό επεμβάσεις στην κοίτη και στα παρόχθια του Παμίσου αποτελούσε το Μουζάκι! και πριν το έτος 2020, γιατί προφανώς τα δήθεν έργα! που γίνονταν τότε αλλά και τα μετά τον Ιανό ήταν χωρίς κανένα νόημα! Καθ ότι όπως διαπιστώθηκε από Daniel&Elias, αποτελούσαν κομμάτι του κύκλου των αέναων παρεμβάσεων που καταστρέφονται και μετά ξανακατασκευάζονται κ.ο.κ.

Δέκα τέσσερα (14) έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πρωτοφανούς θεομηνίας και βιαιότητας κυκλώνων με ανυπολόγιστες καταστροφές καταγράφηκαν στην Κοινότητα Μουζακίου με πνιγμούς συνανθρώπων μας, πλημμυρισμένα σπίτια και αυλές, με καταρρεύσεις, κατακρημνίσεις και καθιζήσεις Δρόμων, Κ. Υγείας, Γυμναστηρίου, πρανών και γεφυρών (1937! γέφυρα Λιάβα Λιθάρι-Λάκκες ), από το έτος 1905! μέχρι και σήμερα Ιούνιος του έτους 2024!

Δυστυχώς και ύστερα από όλα αυτά δεν έχουμε δει! ακόμα στο Μουζάκι ένα σχέδιο! αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αντιπλημμυρική προστασία! από τον Πάμισο και τον Παλαιοχωρίτη.

Και επειδή πνιγόμαστε εκατόν είκοσι (120!!) Χρόνια! προκύπτει λογική απαίτηση της κοινωνίας να ελεγχθεί κάποτε αυτή η επιζήμια κοροϊδία του αλόγιστου και του ανεύθυνου διαρκείας! των Τοπικών Αρχών Γιατί,

«Δεν είναι θαυμάσια… η Κατάσταση στο Ποτάμι του Μουζακίου»

Μουζάκι 18/6/2024

Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου

Trikalanews
Author: Trikalanews


Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας) είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων …
Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Επιστολή Δημήτρη Κουρέτα στη διοίκηση της τράπεζας για τη ζωτική σημασία της διατήρησης του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της περιοχής …
Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Για βοοειδή με ηλικία έως 10 έτη και για αίγες και αιγοπρόβατα με ηλικία έως 8 έτη …
Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης …