Άρθρα – Απόψεις

Αντίδραση Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια για το Κυπριακό

18 Aug 2024

Το Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια” εξέδωσε Δελτίο Τύπου με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, στις 14 Αυγούστου 2024, σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Στο Δελτίο Τύπου, το Σωματείο εκφράζει την αντίθεσή του στις δηλώσεις του Υπουργού, υποστηρίζοντας ότι η αναφορά σε «δίκαιη και βιώσιμη επίλυση» υπονοεί την αποδοχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), η οποία, κατά την άποψή τους, νομιμοποιεί την τουρκική κατοχή και τα παράγωγά της.

Το Σωματείο καλεί τον Υπουργό να υποστηρίξει ξεκάθαρα την απελευθέρωση της Κύπρου και να μην αποδέχεται λύσεις που δεν εκφράζουν τη βούληση του κυπριακού λαού, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2004.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, 14.8.2024.

O Υπουργός Εθνικής   Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ανέφερε  (14.8.2024)  ότι: « η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και να επισημαίνει στη διεθνή κοινότητα ότι πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα κατοχής ανεξάρτητου κράτους και κράτους – μέλους της Ε.Ε.»

Αν πράγματι κύριε Δένδια πιστεύετε ότι το Κυπριακό  είναι ζήτημα κατοχής ανεξαρτήτου Κράτους -μέλους της ΕΕ, θα πρέπει να μιλάτε  ξεκάθαρα και απλά για απελευθέρωσή του και οχι για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση που παραπέμπει στη ΔΔΟ, δηλαδή στη νομιμοποίηση της κατοχής και των παραγώγων της, δηλαδή  στη νομιμοποίηση των σημερινών κατοχικών δεδομένων, δηλαδή στη νομιμοποίηση του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμεν  το οποίο έχει κηρυχθεί Παράνομο από το Συμβούλιο Ασφαλείας  με τα ψηφίσματα 541 και 550. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί  ούτε δίκαιη , ούτε και βιώσιμη λύση.  Το κυριώτερο μια τέτοια λύση ΔΔΟ δεν τη θέλει ο Κυπριακός Λαός ( Δες Δημοψήφισμα του 2004) ο οποίος δεν θέλει να βάλει στον κόρφο του, φίδι δηλητηριώδες.

Τέτοιες θέσεις και τέτοιες δηλώσεις κύριε Δένδια  αποτελούν εμπαιγμό, για να μην πούμε ύβρη,  για ένα Λαό θύμα μιας καθόλα παράνομης και βάναυσης πράξης παραβίασης του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ  και του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου  που πηγάζουν από τον Χάρτη.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ε.Α.Κ.Π.: Ανάγκη άμεσων μέτρων για την προστασία των πυροσβεστών

Ε.Α.Κ.Π.: Ανάγκη άμεσων μέτρων για την προστασία των πυροσβεστών

«Είναι μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων από τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται στο Π.Σ.  για να βρισκόμαστε ακόμη σε άμυνα …
Νωρίτερα οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου

Νωρίτερα οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου

Οι πληρωμές των συντάξεων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 – Αναλυτικά οι ημερομηνίες …
Διακοπές ρεύματος σε χωριά των Τρικάλων Δευτέρα και Τρίτη λόγω εργασιών

Διακοπές ρεύματος σε χωριά των Τρικάλων Δευτέρα και Τρίτη λόγω εργασιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στις παρακάτω περιοχές των Τρικάλων …
Κορυφή για δύο στην Α’ Ερασιτεχνική

Κορυφή για δύο στην Α’ Ερασιτεχνική

Λιγόστεψαν οι ομάδες με το απόλυτο στην Α’ Ερασιτεχνική μετά και την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής. ΑΕΤ και Νεοχώρι συνεχίζουν …