Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Ανοιχτή σύσκεψη με τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο στη Φαρκαδόνα

21 Sep 2024

Σε συνάντηση με την «Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας», πολίτες και τοπικοί φορείς παρουσίασαν στον Υφυπουργό τα άλυτα προβλήματα της περιοχής, με επίκεντρο τις αποζημιώσεις, τις υποδομές και την αποκατάσταση των ζημιών ένα χρόνο μετά.

Η «Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας» μετά από ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε σε όλους τους δημότες ,διοργάνωσε στις 20 /09/24 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας ανοιχτή σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Την σύσκεψη παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους καθώς και ο συντοπίτης Βουλευτής του Νομού Τρικάλων κ. Αθανάσιος Λιούτας.

Οι πολίτες  που  παρευρέθηκαν κατέθεσαν στον Υφυπουργό, τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά και αυτά που παραμένουν άλυτα εδώ και έναν χρόνο.

Ο κύριος Τριαντόπουλος στην εισήγησή του αναφέρθηκε, πρώτα απ όλα στα αιτήματα των πολιτών που έχουν κατατεθεί από την «Κίνηση» ,τα οποία έχουν λυθεί ή θα λυθούν το επόμενο διάστημα και τα αναφέρουμε παρακάτω.

1 )Έχει αρχίσει η καταβολή των χρημάτων του ειδικού σχήματος στήριξης των επιχειρήσεων που αφορά στον Δήμο Φαρκαδόνας και θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των δύο(2) εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό, τι αφορά τις ασφαλισμένες επιχειρήσεις , θα ακολουθήσει εξατομικευμένος έλεγχος καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Συνακόλουθα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν προκαταβολικά σε αγρότες και επιχειρήσεις χρήματα που αφορούν στον πάγιο εξοπλισμό και θα ανέρχονται στο 36% από το υπόλοιπο 50% που υπολείπεται, για να ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις του παγίου εξοπλισμού.

Πάνω σε αυτό, ο Υφυπουργός τόνισε πως όσοι δεν έχουν προσκομίσει φάκελο για τον πάγιο εξοπλισμό στην Περιφέρεια, οφείλουν να το κάνουν άμεσα καθώς το ποσό που έχουν λάβει αποτελεί προκαταβολή και χωρίς την προσκόμιση φακέλου θα επιστραφεί στο κράτος εις διπλούν.

2) Για την επιδότηση ενοικίου, όσοι ήταν δικαιούχοι του πρώτου τριμήνου θα μπορούνε με μια απλή υπεύθυνη δήλωση να λάβουν εφάπαξ το ποσό και των άλλων δύο ή τριών τριμήνων για τις πράσινες κατοικίες(συνολικά 12 μήνες) και των τεσσάρων τριμήνων για κίτρινες και κόκκινες κατοικίες, καθώς για τις τελευταίες έχει αποφασιστεί παράταση της επιδότησης για τρεις μήνες επιπλέον(συνολικά 15 μήνες)

3) Για το γραφείο της ΔΑΕΦΚ, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα εγκατασταθούν στην Φαρκαδόνα, στον χώρο του παλιού Δημαρχείου, υπάλληλοι της ΔΑΕΦΚ οι οποίοι θα ασχοληθούν με την καταγραφή των αιτημάτων των πολιτών και την επίλυση αποριών. Οπότε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε, μπορούμε όλοι μας να απευθυνόμαστε στο συγκεκριμένο Γραφείο.

Οι μηχανικοί του Γραφείου θα αναλάβουν και τις αυτοψίες στα κίτρινα σπίτια.

Θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η λειτουργία Γραφείου Κρατικής Αρωγής, το οποίο θα ασχοληθεί με την επίλυση αποριών και την παροχή πληροφοριών για ό, τι αφορά στις επιχειρήσεις και στους αγρότες.

4) Ο Υφυπουργός ανέθεσε στον Δήμο την τελική επανεξέταση των υποθέσεων των συμπολιτών μας που δεν έχουν λάβει την πρώτη αρωγή και οικοσκευή(6.600).

Συγκεκριμένα από αρχές Οκτωβρίου και για διάστημα δύο μηνών περίπου, οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον Δήμο Φαρκαδόνας , όπου θα κάνουν τελική αίτηση για επανεξέταση της υπόθεσής τους. Ο Δήμος θα αναλάβει τη συλλογή των δικαιολογητικών , τα οποία θα αποστείλει στο Υπουργείο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χρηματοδότηση του Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του θα καταβάλει τα χρήματα στους πολίτες.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουν τώρα τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση και όσοι δεν μπόρεσαν για οποιονδήποτε λόγο να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στην Αρωγή εξαρχής.

Ο Υφυπουργός αφού ολοκλήρωσε την εισήγησή του, έδωσε βήμα σε όλους τους πολίτες που παρευρέθηκαν εκεί να καταθέσουν ένας-ένας ξεχωριστά το δικό του πρόβλημα.

Η «Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας» θα συνεχίσει να έχει τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τον κύριο Τριαντόπουλο, ο οποίος πραγματικά έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον ώστε να δικαιωθούνε στο έπακρο οι πληγέντες δημότες της περιοχής μας.

Κλείνοντας, καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς να επισπεύσουν επιτέλους τις διαδικασίες για τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας. Πραγματικά μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι παραμένουν άλυτα έναν χρόνο μετά…

Τα αναφέρουμε ξανά:

1) Η Θωράκιση της περιοχής μας, η οποία είναι είτε ημιτελής είτε με πρόχειρες αποκαταστάσεις.

2) Η αποκομιδή των μπαζών από τις κόκκινες κατοικίες.

3) Η συνέχιση της αποκομιδής όλων των υλικών που έχουν τοποθετηθεί προσωρινά εδώ και έναν χρόνο…σε απόσταση αναπνοής από την κωμόπολή μας.

4) Το Κέντρο Κοινότητας που δεν έχει επιστρέψει ακόμη έναν χρόνο μετά στην έδρα του.

Η «Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας» θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα του τόπου μας πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά ως το τέλος για

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΘΩΡΑΚΙΣΗ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Trikalanews
Author: Trikalanews


Ξενάγηση με ποδήλατο σε μνημεία και τοπόσημα της Λάρισας

Ξενάγηση με ποδήλατο σε μνημεία και τοπόσημα της Λάρισας

«Θέλουμε η δράση να γίνει κομμάτι της ζωής των Λαρισαίων», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος …
Μουσική και χορός ένωσαν Τρίκαλα και Παραλίμνι σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Μουσική και χορός ένωσαν Τρίκαλα και Παραλίμνι σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Συναυλία με τη Μαντολινάτα Παραλιμνίου και τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων σε κλίμα μνήμης και συνεργασίας …
17 φορείς στην πρόσκληση για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

17 φορείς στην πρόσκληση για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δημήτρης Παπαστεργίου: Θα προχωρήσουμε προγράμματα upskilling και στο Δημόσιο …
Τα Τρίκαλα επίκεντρο για το πενθήμερο υπερθέαμα με αερόστατα

Τα Τρίκαλα επίκεντρο για το πενθήμερο υπερθέαμα με αερόστατα

Με επίκεντρο τα Τρίκαλα πραγματοποιείται κατά το πενθήμερο 25 – 28 Σεπτεμβρίου, το Thessaly Greece Hot Air Balloon Festival 2024 …