ΚαρδίτσαΠρωτοσέλιδα

Ανέβηκαν χωρίς οχήματα πάνω στον Ε65 οι αγρότες (φωτό- βίντεο)

30 Jan 2023

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η προσπάθεια συγκέντρωσης των αγροτικών μηχανημάτων από διάφορα σημεία αγροτικών περιοχών του ν. Καρδίτσας στον κόμβο του Ε65.

Προς το παρόν στον κόμβο του δεν έχει εμφανισθεί κάποιος αξιόλογος αριθμός τρακτέρ ενώ υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τις εισόδους – εξόδους ώστε να μην μπορούν να ανέβουν αγροτικά οχήματα πάνω στον αυτοκινητόδρομο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το karditsalive.net ο κύριος όγκος των αγροτικών μηχανημάτων που έρχεται στον κόμβο του Ε65 από την περιοχή του Παλαμά σταμάτησε προσωρινά (όπως αποδείχθηκε) από αστυνομικούς στο οδικό τμήμα μεταξύ Ματαράγκας και Δέλτα Καρδίτσας (κόμβος Ε65) και μετά από σύντομες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία με τους επικεφαλής της κινητοποίησης η πορεία των τρακτέρ προχώρησε και έφθασε στον κόμβο του Ε65.

Προς το παρόν γίνονται συζητήσεις μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας προκειμένου να επιτραπεί στους αγρότες να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο στον Ε65 για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που τους βγάζουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό που προαναφέρθηκε, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό, κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες, καθώς και το πάγιο αίτημα για έργα υποδομής και άρδευσης.

Σε πρώτη φάση αυτό δεν τους επιτράπηκε και στις 12.45 περίπου ξεκίνησαν πορεία επί της Ε.Ο. Καρδίτσας- Λάρισας και οργανώνουν το επόμενο βήμα τους.

Στο σημείο περί τη 1 μ.μ. επικράτησε αναταραχή καθώς οι αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν όχημα της ΕΛΑΣ για να ανέβουν πάνω στον Ε-65 και ακολούθησαν διαπληκτισμοί ενώ έπεσαν και δακρυγόνα. Πλέον γίνονται νέες προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή η τομή….

Ώρα 1.30 και πλέον έχει επιτραπεί να ανέβουν οι αγρότες στον Ε65 χωρίς οχήματα και αναμένεται να γίνει συνέλευση ώστε να αποφασιστεί το πλαίσιο συνέχισης της κινητοποίησης στο σημείο.

Σύμφωνα με το. Κ. Τζέλλα, πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ στο σημείο αναμένονται αγρότες και από τα Τρίκαλα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συνέλευσή τους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

C:\Users\Marios\Desktop\Downloads\8r5n2bhB.jpg

Οι Υπερήρωες των Φρούτων και Λαχανικών: Εκπαιδευτική Δράση της Δήμητρας Αναγνώστου στο Νηπιαγωγείο Μπάρας

«Οι Υπερήρωες των Φρούτων και των Λαχανικών και οι Βιταμίνες με Υπερδυνάμεις για την Υγεία μας» …
Εορτολόγιο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα την Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστή …
Έφυγε από τη ζωή η Γλυκηρία Τσέβα

Έφυγε από τη ζωή η Γλυκηρία Τσέβα

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Γλυκηρίας Τσέβα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών …
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και 14,5 εκατ. ευρώ αναζητούν νικητή

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ και 14,5 εκατ. ευρώ αναζητούν νικητή

Η κλήρωση της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2024, για το Τζόκερ ολοκληρώθηκε χωρίς να αναδειχθεί νικητής στην πρώτη κατηγορία …